Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) halifelik hayali bulunan dinci Sebilürreşad Derneği ile protokol imzaladığı ortaya çıktı. Protokolle okullarda etkinlik düzenleyecek dernek, çocuklara “Sebilürreşad Elçisi” kartı ile “Genç Asım” rozetleri dağıtacak.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Öncelikli Alanlar Kapsamında Araştırma Görevlisi İstihdamı Projesi' için toplam 535 araştırma görevlisi kadrosuna atama izninin Cumhurbaşkanlığınca onaylandığını açıkladı.
Özgür Boza Okulları’nın yarattığı mağduriyet devam ediyor. Aylarca maaşlarını alamayan öğretmenler, okulsuz kalan öğrenciler ve ödedikleri kayıt paralarını geri alamayan veliler çıkış yolu arıyor.
Türkiye’deki özel okul sayısı 2012 yılından 2019 yılına kadar 2 bin 104 artarken özel liseye giden öğrenci sayısı da aynı dönemde yüzde 400 arttı. İktidarın teşvikleriyle sayıları hızla artan özel okullar, eğitimde kalite sorununu da beraberinde getirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son rakamlarına göre lise çağında olan 6 milyon 95 bin gencin 1 milyon 375 bininin ne yaptığı bilinmiyor. TÜİK verilerine göre lise çağındaki 1.5 milyon genç ise çalışmak zorunda kalıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin aylardır maaşlarını alamadıkları için ders bıraktıkları Doğa Koleji ile ilgili açıklama yaptı.
HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş Kurtalan Anadolu Lisesi müdürünün kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçtüğünü belirterek "Derhal görevden alınsın" dedi.
AKP’nin “dindar nesil” umudu imam hatip liseleri PISA 2018’de çakıldı. İmam hatipler uluslararası değerlendirmede de akademik eğitim veren liselerin gerisinde kaldı.
Aylardır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri derslere girmeme kararı aldı. İstanbul ve Ankara'daki birçok kampüste dersleri boykot eden öğretmenler tüm alacakları ödenene kadar derslere girmeyeceklerini açıkladı. Öğretmenlere velilerden de destek geldi.
OECD'nin PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye'de öğrenciler okuma, matematik ve fen bilimi alanlarının tamamında OECD ortalamasının altında kaldı. Türkiye, eğitimde en eşitsiz 10 ülke arasında.
Anaokulunda din eğitimi birçok ilde yıllardır uygulanıyor. Bolu Eğitim Sen Şube Başkanı, annelerine “Çalışan kadının aldığı ekmek haramdır” diyen çocuklar olduğunu ifade etti
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından uygulanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2018 sonuçları yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın anaokullarında “dini eğitim sınıfları” açmaya başladı. Müftülüğün belirleyeceği personel tarafından 4-6 yaş grubundaki çocuklara haftada en az 6 saat Arapça ve din eğitimi dersi verilecek.
2012’de 573 olan imam hatip lisesi sayısı 4+4+4 sistemiyle birlikte 2018-2019’da bin 623 oldu. 2012’de sayısı sıfır olan imam hatip ortaokulu sayısı ise 3 bin 394’e ulaştı. Bütün bunlara rağmen liselerde 2015-2016 yılından beri öğrenci sayısı sürekli düştü
Ekim ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 263,6 artarak 1 milyar 808 milyon dolara yükseldi.
MEB’in, ‘İyilik Okulu’ protokolüyle 5 yıl daha okulların kapısını açtığı Deniz Feneri Derneği’nin tüm yöneticileri imam hatip mezunu çıktı. Danıştay’a, protokol iptali davası açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimcilerin tüm tepkisine rağmen Ensar Vakfı, TÜRGEV ve TÜGVA’dan sonra şimdi de Deniz Feneri Derneği’yle, ‘İyilik Okulu’ protokolünü yenilemesi tartışma yarattı.
Eğitim Sen, MEB’in çeşitli vakıf ve derneklerle yaptığı kulüp faaliyetlerine katılmama kararı aldı.
Milli eğitim müdürlükleri, öğrencileri umre gezileri, cami ziyaretleri, namaz davetleri ile dini eğitimlere yönlendirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının kaldırılmasının öğrencilerin performansını olumsuz etkilediğini söyledi.