loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir

Erdoğan: Çam ve Sakura Hastanesi şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir
Tarih: 21.05.2020 - 14:36
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

Şinzo Abe, "Geçen gün sayın Erdoğan ile telefon görüşmesini gerçekleştirdikten sonra çok ara vermeden tekrar görüşebildiğim için çok mutluyum. Sayın Erdoğan’ın bu nazik daveti bana bundan 7 yıl önce katıldığım Marmaray açılış törenini hatırlattı. Küresel sorun olan Koronavirüs salgını nedeniyle maalesef bugün orada olmam mümkün olmadı ama ne kadar uzakta olursam olayım benim kalbim sayın Erdoğan ve Türk halkı ile beraberdir. Bu hayırlı girişimde emeği geçen herkese minnetlerim ve en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Koronavirüs salgını nedeniyle öngörülenden daha erken bir tarihte açıldığını biliyorum. Böylece bir Japon firmamızın da katkıda bulunmasını büyük bir sevinçle karşılıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün bu hastaneyi Çam ve Sakura hastanesi olarak adlandırmıştır. Bu hastanenin İstanbul halkına sonsuza dek sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum." diye konuştu. 

Türkiye Erdoğan’ın güçlü önderliğinde Koronavirüsle mücadele etti. Türkiye'ye derin saygı duyuyorum. Japonya’da geliştirilen ve Koronavirüs olarak bir umut olabilecek ilaçtan Avian ilacından bahsedersek bu ilacı Türkiye’ye de bağışlıyoruz. Durum sakinleşince ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye birlikte çalışacağız. Türkiye ile bir çok alanda iş birliği yapabiliriz." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Hastanenin yapımında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bugün Türk Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Bu hastane şimdiden dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir. Kamu-özel ortaklığının en güzel örneklerinden biridir. Günlük 35 bin hasta alınmasını planlıyoruz.

İlaç, maske, koruyucu malzemeler konusunda hamdolsun bir eksiğimiz yok. Sağlık malzemesi sıkıntısı yaşayan dost ve kardeş ülkelere yardım ediyoruz. 82 ülkeye malzeme gönderdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır, inancıyla yardımları sürdüreceğiz. 

Rönesans firmasına 'Burası çam ormanı haline dönüşsün' dedim.

Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden Japon dostlarımız için taziyelerimi  sunuyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Nice bayramları kutlayalım"

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları