loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen şehitliği bilmezsin, anlamazsın çünkü sende o iman yok

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen şehitliği bilmezsin, anlamazsın çünkü sende o iman yok
Tarih: 02.03.2020 - 14:22
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"-Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız.
Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz.

-Şu ana kadar rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır. Bu gafillere Türkiye'nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz. Rusya'ya ve İran'a bir kez daha sesleniyorum, Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok.
-Rejim unsurları Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak. İşlerin bu noktaya gelmiş olmasından üzünlüyüz. Bunun müsebbibi, arkalarına aldıkları güçlerin gölgesini kendi cüsseleri sanarak bize meydan okuyanlardır.

-Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur. Biz Suriye'de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yinelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesi yürütüyoruz. Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa'ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek.

-Şehit kelimesi Kuran-ı Kerim'de kimi yerde şahit kimi yerde örnek kişi anlamlarında 56 defa geçer. 3 ayette ise Allah yolunda canını feda edenleri tarif etmek üzere şüheda kelimesi yer alır. Ülkemizin bağımsızlığı, onuru ve güvenliği için mücadele ederken hayatını kaybeden herkes şehittir. 

Meydanı, şehitler için üzülüyor görünüp, ağzını açtığında şahadet kavramına ve şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmetsizlik yapan gafillere bırakmayız, bırakamayız.

(Kılıçdaroğlu'na) 15 Temmuz'da milletimiz sokaklarda şehit olurken darbecilerin açtığı yoldan tankların arasından gittiği bir evde TV izleyen birine bunları anlatmak zor. Bay Kemal sen kendi partinin geçmişini bile bilmiyorsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de askerlerimize 'Ben size ölmeyi emrediyorum' diyordu. Sen partinin geçmişinden bile bihabersin. Bu şehitleri Selçuklu'da, Osmanlı'da, cumhuriyet döneminde verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz bay Kemal. Sen şehitliği bilmezsin, anlamazsın. Çünkü sende o iman, o inanç yok."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları