loading
close
SON DAKİKALAR

Eski bakan Rıfat Serdaroğlu Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, Haluk Koç'tan yanıt geldi

Eski bakan Rıfat Serdaroğlu Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, Haluk Koç'tan yanıt geldi
Tarih: 14.08.2019 - 12:15
Kategori: Siyaset

Eski Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun erken seçim açıklamalarına tepki gösterdi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Haluk Koç yanıt verdi.

Eski Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu'nun erken seçimle ilgili sözlerine tepki gösterdi. 

Serdaroğlu, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Kılıçdaroğlu'ndan Bayramlık(1) "Ülkede kriz varken, seçim istemek doğru değil" dedi! 17 yıldır ülkeyi kim yönetiyor? AKP Krizi kim çıkarttı? AKP Kimden çözüm bekliyorsun? AKP'den! Bozan'ın düzelttiği hiç görüldü mü? Hayır. Siz ne işe yararsınız? Bozana 4 yıl daha boz demeye mi? 
Kılıçdaroğlu'ndan Bayramlık(2) Hukuk Devletini/Lâik Cumhuriyeti/Atatürk Milliyetçiliğini/ Ülke bütünlüğünü kim bozdu? AKP. 4 Milyon Suriyeli daha ister misiniz? Ya Kürt Devletinin ikinci parçasının kurulmasını? Yine de seçim istemiyor musunuz? Siz ne işe yararsınız? 
Kılıçdaroğlu'ndan Bayramlık(3) Madem AKP 4 yıl daha kalsın diyorsunuz? Adalet-Hak-Hukuk yürüyüşünü neden yaptınız? Cumhuriyetin en önemli kurumlarından olan CHP'yi ne hale getirdiğinizin farkında mısınız? Türk Milleti böyle muhalefet partileri istemiyor. Çoban Ateşi Hareketi..."

Haluk Koç: Bırakın yarattıkları siyaset bataklığında kendilerini tüketsinler

Serdaroğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik 'erken seçim' eleştirilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'tan yanıt geldi. Koç, "Size saygım sonsuz sayın Bakanım. Ama bu eleştirinizde haksızsınız. Kemal Bey’in tavrı doğru. Siz deneyimli ve cesur bir siyaset insanısınız. Bırakın yarattıkları siyaset bataklığında kendilerini tüketsinler. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş: Erken seçim AKP'nin ömrünü uzatır

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş de Serdaroğlu'na sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İmambakır Üküş'ün paylaşımları şöyle:

Erken seçim istememek AKP 4 yıl daha ülkeyi yönetsin demek değildir. Türkiye yeni seçimden çıktı. Şimdi seçim isteyen kaybeder. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki AKP Türkiye'yi yönetemez. Erken seçim istemek AKP'yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak demektir. Bırakın AKP daha da çözülsün. CHP ve @kilicdarogluk bu konuda doğru bir tavır koyuyor. AKP Türkiye'yi yönetemiyor. Ama daha önemlisi AKP artık kendi içinde bir bir bütün değil. AKP hızla kendi içinde çözülüyor. Erken seçim bu çözülmeyi önleyecek veya erteleyen bir iş olacaktır. AKP'ye aradığı fırsatı vermemeli. AKP MHP bloku yerel seçimlerde yenildi ama en büyük yenilgiyi AKP yaşadı. Şu anda büyük bir iç krizle karşı karşıya. Erken seçim AKP için can simidi olacak. Ama sorun kim erken seçim isterse o kaybeder. Millet seçim istemiyor. Binbir sorun var. Herkes sorunların çözümünü istiyor. AKP sorunları çözemez. Tam tersine AKP Türkiye'nin yaşadığı bütün sorunların kaynağı. Ayrıca AKP artık Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemez. AKP siyasi ömrünü tamamlamış bir parti. Erken seçim AKP'nin ömrünü uzatır ama kendisi isteyemez. CHP ve İYİ Parti bu tuzağa düşmedi. Şimdi bu görev yine MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye düşecek. Hatırlayın, daha önce de AKP erken seçim istemek vatana ihanet derken MHP üzerinden erken seçim tezgahlandı. Türkiye bu kasımda veya en geç 2 yıl içinde seçime gidecek. Türkiye bu yükü daha fazla taşıyamaz. CHP buna hazır olmalı. Bu noktada yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Yerel yönetimlerdeki başarı CHP'ye ve Millet ittifakına iktidar yolunu açacaktır. Dolasıyla herkesin çok çalışması gerekir. CHP başarılı yönetim sergileyip Türkiye'yi yönetebileceğini göstermeli. CHP başarmak zorunda. Başka yolu yok."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları