loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak: Siz işçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz?

Faik Öztrak: Siz işçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz?
Tarih: 11.05.2020 - 15:06
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Liglerin başlaması için baskıyı yapan kim, yayıncı kuruluş mu, bahis şirketleri mi yoksa başka güç odakları mı? Bu koşullarda maçlar yeniden nasıl başlatılacak?

Üniversite sınavlarıyla ilgili yaşanan keyfi gelgitler ortada. Bu tarihlerin düzeltilmesini tüm aileler ve gençler bekliyor. Herkese güven verecek bir çıkış stratejisi hazırlayın.

Uygulamaya başladığı çıkış stratejisine ilişkin Bilim Kurulu'nun önerilerini derhal açıklayın. Öztrak şöyle devam etti; Saray hükümetinin salgının ilk evresindeki siyasi tercihleri ortadadır. Hükümet işçilerimizi evde tutmak yerine, emekçilerimizi canlarıyla cüzdanları arasına sıkıştırmıştır. Bunun insani maliyeti de ağır olmuştur. Korona emekçilerimiz için ölümcül bir meslek hastalığına dönüşmüştür.

Fotoğrafa dikkatinizi çekmek istiyorum. Sayın Erdoğan 50 gün sonra boğaza nazır Huber Köşkü'nden ilk kez sokağa çıkmış. Erdoğan tek başına, araya güvenlik şeridi çekilmiş. Diğer tarafta işçilerimiz balık istifi şeklinde. Bu fotoğrafta sosyal mesafe yok ama kibir mesafesi var! Aslında bu resmin memleket tozu ayağına değmesin diye tarlaya galoşla basmasından farkı yok. Bu ikisi aynı resim. İkisi de kibrin resmi!

Zorla ücretsiz izne çıkarılan işçilerimize Nisan'da 545 lira gibi komik bir para ödendi. Siz işçiye kendi parası olan işsizlik sigortası fonundan sadaka mı veriyorsunuz? Bari işçilerimize "sadaka belaları kovar" diye mesaj atın da olsun bitsin.

Sosyete damat Londra'dan bize operasyon çekiyor diye sızlanırken aynı Londra bankerleriyle bir konferans gerçekleştirdi. Ertesi gün 3 yabancı bankaya işlem yasağı konuldu. Bu bankalar aynı zamanda hazinenin dışardan borçlanmasına aracılık eden bankalardı. Herhalde bu gerçek kendisine hatırlatıldı ki üzerinden 3 gün geçmeden işlem yasağı kaldırıldı.

Belediyelerimiz gıda yardımları yapıyorlar, faturalarda indirime gidiyorlar. Yangın o partiden bu partiden ayrımı yapmıyor. Bu kötü günleri dayanışma ile aşacağız. Yeter ki saray hükümeti koltuk için kavga çıkarmaya uğraşmasın. Milletimizin yakasından düşmeyi bilsin.

Erdoğan 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti. Atamalar yapıldı ama görevlendirmeler hala yapılmadı. 20 bin genç öğretmenin maaşlarını ne zaman ödeyeceksiniz? Herhalde bu maaşları ödemeyerek bütçede tasarruf yapmayı düşünmüyorsunuz.

Bu yılın başından beri borç aldığınız, bastığınız, döviz satarak elde ettiğiniz toplam 537 milyar lira ve işsizlik fonundaki 132 milyar lira nerelere kullanıldı? S-400leri aktive etmediniz, bu füzeleri ne zaman aktive edeceksiniz buraya yatırdığınız 2 buçuk milyar dolar ne olacak? Katarlılara peşkeş çektiğiniz Tank Palet Fabrikası'na yapacaklar dediğiniz 50 milyon dolarlık yatırım yapıldı mı yapılmadı mı? Osmangazi ve YSS köprüleri için bütçeden 2 milyar 720 milyon liralık garanti ödemesini yaptınız mı? Antalya Serik Belediyesi'nde patlayan rüşvet skandalı sonrası savcılar ve içişleri bakanlığı ne zaman devreye gidecek? Yoksa giden başkanın söylediği gibi kol kırılır yen içinde mi kalacak?

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları