loading
close
SON DAKİKALAR

Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti
Tarih: 10.08.2019 - 14:19
Kategori: Siyaset

Yerel seçimlerde İstanbul’da etkin bir çalışma yapan Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş ile birlikte CHP Genel Merkezinde ziyaret etti.

Gümüşhanelilerin taleplerinin iletildiği görüşmede çalışmaların daha güçlü bir şekilde devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

İstanbul’daki Gümüşhanelilerin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerindeki kararlı tavrına ve desteğine teşekkür eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Gümüşhane Cumhuriyet Halk Partisinin en az oy aldığı illerden birisidir. Bu Gümüşhanelilerin sucu değil, bizim suçumuzdur. Daha çok kendimizi anlatmalıyız, Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere daha çok gitmeliyiz” dedi.

İstanbul’da da Gümüşhaneliler AKP’nin oy deposu olarak görüldüğü ama 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da Gümüşhanelilerin bu algıyı yıktığı ve CHP’ye büyük bir destek verdiği konuşuldu.

Ayrıca platform üyeleri Gümüşhane’deki çevre ve doğa katliamlarına karşı CHP’nin daha etkili mücadele etmesini talep etti.
Kılıçdaroğlu; “Çevreye sahip çıkmak, doğaya sahip çıkmak siyaset üstü bir görevdir. Herkesin parti farkı gözetmeksizin çevreye, doğaya sahip çıkması gerekir.

Onun için biz CHP olarak öne çıkmak istemiyoruz, sivil toplumun harekete geçmesini ve öncülük etmesini istiyoruz.

Sivil toplum öncülüğünde yapılacak her eyleme CHP olarak sahip çıkacağız, destek vereceğiz.

Gümüşhane’de bu amaçla yapacağınız her çalışmaya biz de CHP olarak katılacağız: destek vereceğiz” dedi.

Samimi ve dostça bir havada geçen toplantı birlikte çalışmanın güçlendirilmesi temennisiyle sona erdi.

Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu Ne Zaman Kuruldu?

İstanbul’da Gümüşhanelileri bir araya getiren çok sayıda dernek ve platform bulunuyoR.

Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu ise 31 Mart seçimleri öncesi İstanbul’da yerel seçimlerde CHP’ye destek vermeyi düşünen çeşitli farklı görüşteki Gümüşhaneliler tarafından oluşturuldu.

İlk geniş katılımlı toplantıyı Maltepe’de düzenledi, toplantıya çağrıyı Derya Öztürk, Özer Aydın, Hamza Çelep, Necmi Aşkın ve Necati Kınalı yaptı.

Bu toplantıya CHP Milletvekilleri ve CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu Maltepe’de seçim sırasında bir sokak iftarı düzenledi.

Daha sonra Kartal’da yapılan Kahvaltıya ise yine CHP Milletvekilleri ve CHP’nin Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel katıldı.

Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Kartal Hasan Ali Yücel’deki toplantıya diğer Gümüşhane dernekleri ile birlikte Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu düzenledi.

İstanbul’da yerel seçim sürecinde Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu CHP’nin 39 ilçedeki adaylarına destek verdi.

İstanbul’un 39 ilçesindeki Gümüşhanelilerin örgütlenmesi ve toplumsal yaşamda etkin temsili için çalışmalarını yoğunlaştırma kararı alan Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu yakın gelecekte bir dizi etkinlik planlıyor.

Ayrıca Gümüşhane Toplumsal Dayanışma Platformu Gümüşhane’deki çevre ve doğa katliamına karşı bölgede etkin bir çalışmayı da programına almış durumda.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları