CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tohum ve gübredeki fiyat artışlarının nedenlerinin belirlenmesi ve sorunun çözüm yollarının bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2021 Eylül’üne ait iş cinayetleri raporunu kamuoyuyla paylaştı.
36 gündür istifası kabul edilmeyen, THK Başkanı Cenap Aşçı, 2’nci kez yargıya başvurarak “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” talebinde bulundu.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin mahkeme kararına rağmen boşaltılmasını engelleyenler hakkında hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı.
Avrupa Birliği (AB), Pandora Belgelerinde offshore şirketler için ana destinasyonlardan biri olarak adlandırılmasına rağmen Seyşeller'i 'vergi cennetleri kara listesi'nden çıkardı. Türkiye ise gri listede kalmaya devam etti.
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün 17.00'da toplanacak.
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) paylaştığı ve Türkiye'den sadece DW Türkçe'nin incelediği yaklaşık 12 milyon belgenin içinden Çalık Holding de çıktı.
Siyasetçi ve ilahiyat tarihçisi Doç. Dr. Bahriye Üçok'un bombalı suikast sonucu katledilmesinin üzerinden 31 yıl geçti.
Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) geçti. TÜGVA çalışanları ise mahkeme kararına rağmen polis desteği ile tahliyeye karşı çıktı.
Boğaziçi Üniversitesi'nde pazartesi günü Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik gruptan aralarında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıkan bir kişinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), nüfus artışı ve azalan su kaynakları nedeniyle dünya genelinde su sıkıntısı çeken insan sayısının artmasının beklendiği uyarısında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Mersin'de bir dizi ziyarette bulunacak. -
Çanakkale Müftülüğü, Atatürkçülere hakaret eden Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Cami imamı Mehmet Mutlu hakkında inceleme başlattığını duyurdu.
HKP, Cumhurbaşkanlığı YİK Başkanvekili ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu.
Protest müzikleriyle milyonlarca dinleyiciye ulaşan Grup Yorum, hazırladıkları Mahalle isimli sinema filminin tamamlandığını duyurdu.
Cengiz İnşaat için kurulmak istenen taş ocağına karşı mücadele eden İkizdereli 16 köylüye açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Anayasa Mahkemesi 34 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırısıyla ilgili 13 kişinin yaptığı başvuruyu karara bağladı.
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin çalışmasına göre AKP’deki düşüş 10 puanı geçti. İlk kez oy kullanacakların sadece yüzde 9’u AKP’yi tercih ediyor.
Binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında 2 bin 608'er yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenlendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, kurum tarihinde ilk kez inşa edilen Avcılar’daki 2 kız yurdunu ziyaret etti. Öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu, yurt sakinlerinden gelen soruları yanıtladı.