Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile sabahın erken saatlerinde Hatay’a gitti.
Silifke-Taşucu-Aydıncık-Anamur-13. Bölge Hududu Devlet Yolu (Akdeniz Sahil Yolu) Projesi kapsamında Mersin'deki bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, İzmir, Kütahya, Çorum, Osmaniye, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu yakası için sağanak yağış bekleniyor.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 632 bin 282'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 224 milyon 729 bin 968 oldu.
Genelkurmay 13 emekli generalin rütbelerinin sökülmesine ilişkin idari işlemin yapıldığını mahkemeye bildirdi.
İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde arama tarama faaliyeti sonrasında yapılan saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Mafya lideri Sedat Peker, yeni ses kaydı ve WhatsApp yazışmalarını ifşa edeceğini söyleyerek, "Önceleri gaza geldim söylediğim hiçbir şey değer görmedi. Toplum bu ses kayıtlarını ve Whatsapp yazışmalarını okumaya hazır mı bilmiyorum" dedi.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren bir öğrencinin puanının, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin taban puanından 50 puan daha düşük olmasına karşın söz konusu öğrencinin “torpil” ile okula kaydedildiği iddia edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün planlanma, imar ve mülkiyet sorunlarına ilişkin yapılanları paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisinin seslendirdiği, Kahramanmaraşlı şair Erdem Bayazıt'ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" şiirini dinlerken gözyaşlarını tutamadı.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi'nin laboratuvar işlerini Menzil Cemaati ile bağlantılı Techno Health Şirketi'ne verdi. Müdürlüğün kasasından şirkete sadece bu yıl 8,2 milyon TL ödendi.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Taliban güçlerinin gerçek mermi, cop ve kırbaç kullandığı söyledi. Shamdasani, "Son günlerdeki protestolarda dört kişinin öldüğüne dair güvenilir bilgiler var" dedi.
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD), Kırıkkale Valisi Yunus Sezer atandı. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Faruk Özçelik ile Ertuğrul Soysal getirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ‘15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin ailelerine yapılan ödemede 15 milyon TL’nin kayıp olduğu’ şeklindeki iddialara ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı.
Gemlik’i ve dünyanın en kaliteli ve lezzetli sofralık zeytinini Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Ticaret Borsası ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla bu yıl altıncı kez gerçekleşiyor.
Yapımı için 76 milyon lira harcanan ancak açıldığından bu yana geçen 18 ayda uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı, daha bu kez elektrik ihalesiyle rant yaratacak.
TÜGVA, MEB ile yaptığı protokolle resmi/özel ortaokul ve liselerde 'kulüpler' kuracak.
Şişli'de, ailesinin evinin önünden, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından kaçırılan 22 yaşındaki Şilan Topal bulundu. Şilan Topal'ı kaçıran fail erkek ve bir kişi gözaltına alındı.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TCDD Genel Müdürü Abdülkerim Murat Atik hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 Eylül Cuma günü İzmir'de Konak Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılacak.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinin AKP'li belediye başkanı Ömer Ünal'ın kamuya zarara uğratmak ve zimmet iddialarıyla beraat ettiği davada bilirkişi heyetine 100 bin lira rüşvet verdiği iddia edildi.