HKP, Ziraat Bankası’nın 10 milyon dolarlık golf sahasını Demirören Grubu’ndan 320 milyon dolara satın aldığı iddialarına ilişkin olarak Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak, Lütfi Elvan, Yıldırım Demirören ve Ziraat Bankası yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tunus'ta Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 25 Temmuz 2021 tarihinde halkın iradesini temsil eden Meclis'in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endişe duyuyoruz" denildi.
2021 yılının ilk 6 ayında 1155 emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirirken, ilk 7 ayda gerçekleşen 12 kaza sonucu 7 mevsimlik tarım işçisi yaşamını yitirdi, 120'si yaralandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için paylaştığı verilerde ülke genelinde yağış beklenen bölgeleri paylaştı.
İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak, "Filenin Sultanları" olarak adlandırılan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı' üzerinden tepki çeken paylaşımlarda bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olunmadan Covid-19 salgınının önlenemeyeceğinin altını çizerek, aşı çağrısı yaptı.
48 baro başkanı; 15 baronun, “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklamaları üzerinden gazete haberi ile gündeme getirilmesine tepki gösterdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine genelge yolladı. Gönderilen genelgeye göre, plastik atıkların ithalatını yapacak tesislerin teknik şartlarına ilişkin yeni düzenlemeler getiriliyor.
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 gün önce açılışını yaptığı milyonluk sosyal tesis kısa sürede işlevsiz kaldı. 10.4 milyon lira harcanarak 33 dönüm üzerine inşa edilen Şelale Park'ın havuzları su tutmadı. Yürüyüş yolları bakımsızlıktan ot bağladı.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, 2 cankurtaranın bıçaklandığını, bir cankurtaranın başında ise şişe kırıldığını söyledi.
Vaka sayılarını düşürmenin tek bir yolu olduğunu vurgulayan Prof Dr. Mehmet Ceyhan, "Devletin kısıtlama uygulaması ve halkın maske mesafe önlemlerine uyması gerekmektedir" dedi.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yağışların günümüzde insan müdahaleleri ile sel ve taşkına dönüştürülerek insan kaynaklı doğal afetler yaratıldığını belirtti.
Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 yıldır kira ödemiyor. 2019 sonuna kadar ödenmeyen 165 bin 248 Euro borç, geçen yıl 16 bin Euro daha arttı.
Yargı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu, Gökpınar Gölü’nde yapılaşmaya yol açacak plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.
Suriye’deki iç savaşın etkisi ile işsizliğin artması, iş yerlerinin kapanması ve nüfusun da azalması karşısında Gaziantepli esnaf tepkili. Bir fırıncı, “AK Parti buraya geldiğinden beri çok şükür biz ekmeği kaybettik" dedi.
Bugün DİSK'e bağlı İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak için katledilişinin 40. yıl dönümü.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 168 bin 741'e yükseldi. Vaka sayısı ise 194 milyon 428 bin 538 oldu.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in oğlu Celalhan Peker, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun iptal edildiğini açıkladı.
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kırklareli kıyıları ve Çanakkale'nin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Galata Kulesi ve Gezi Parkı'nı hukuksuz şekilde İBB’den alan iktidar, şimdi de 84 yıldır belediyenin elinde olan Hidiv Kasrı’na göz dikti. Mahkeme, kasrın Vakıflar’a devrine karar verdi, dava üst mahkemeye taşındı.
Son 10 yılda Türkiye’de eğitim hizmetlerinden memnuniyet ve adalete güvende yaşanan erozyon OECD’nin son raporunda net biçimde ortaya kondu. 36 ülke içinde Türkiye adalete güvenin ve eğitimden memnuniyetin en hızlı azaldığı ülke oldu.