Katıldıkları eylemlerde attıkları slogan nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmaktan ceza alan 4 yurttaşın başvurusunu görüşen AYM, iki başvurucunun ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti.
CHP Genel Merkezi yayınladığı mesajla koronavirüsü tedbirleri kapsamında ziyaretlere kapatıldığını duyurdu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüsle ilgili tedbirler için İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanını toplantıya davet etmişti. AKP'li ilçe başkanları toplantıya katılmadı.
AKP'li milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı dünya koronavirüs salgınıyla uğraşırken tepki çeken bir paylaşımda bulundu.
Yurt dışı temsilciliklerine başvuran Türk vatandaşlarının bugün Almanya’daki hava limanlarından Türkiye’ye dönüşler başladı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yurtdışından gelen 31 vekilin kendilerini karantinaya alarak 14 günlük sosyal izolasyon sürecine girdiğini duyurdu.
Türkiye’nin Suriye’ye açılan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı, koronavirüs nedeniyle sivil giriş- çıkışlara kapatıldı. İnsanı yardım TIR'larının geçirildiği kapıda, tedbirler artırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde temizlik malzemeleri üretiminden sonra koronavirüs önlemleri kapsamında maske üretimine de başlayacak.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün koronavirüs önlemleri çerçevesinde STK temsilcileri ile buluşacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte en çok kullanılan altı merkezde vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı bilgilendirme etkinliği düzenledi.
Dünyayı saran korornavirüse karşı Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbir ve karantina kurallarına uymayanlar, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya gelebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki konut piyasalarının değerlendirildiği Mart 2020 Konut Piyasası İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Ülkemizde daha vaka görülecektir. Bugün sayı 47, belki bu 57, 67 de olabilir. Ama dikkat ettiğimiz müddetçe bizim eğrimiz çok küçük kalacak" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 696 sayılı KHK ile kamuda taşeron işçi olarak çalışırken daimi kadroya alındığı söylenen işçiler ve halen taşeron firmada çalıştırılanların yaşadığı sorunların belirlenip çözüm yollarının bulunması için Meclis araştırma istedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap, "Hastalığın birkaç ay daha devam etmesini bekliyoruz" dedi. Azap, enfekte olan bir kişinin üç-beş gün içinde 625 kişiye corona virüsü bulaştırabileceğini söyledi.
Mucize Doktor dizisinin başrol oyuncusu Taner Ölmez koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerin anlatıldığı kamu spotunda rol aldı.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul'da toplu ulaşım kullanımının yüzde 44'e düştüğü bilgisini paylaştı.
TMMOB Mimarlar Odası 47. Olağan Genel Kurul Toplantısı koronanvirüse karşı önlem amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.
FETÖ soruşturması kapmasında gözaltına alınan Azeri iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu tutuklandı.
Dolar piyasalarda haftanın ikinci işlem günü olan 17 Mart 2020 Salı günü hafta açılışında yakaladığı yukarı yönlü ivmenin etkisini sürdürdü.
TBMM Başkanlığı, meclisteki koronavirüs şüphesine ilişkin, "Şu ana kadar yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan herhangi bir meclis çalışanı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.