loading
close
SON DAKİKALAR

Hakkari'de sivil araca bombalı saldırı; Askerin eşi ve bebeği hayatını kaybetti

Hakkari'de sivil araca bombalı saldırı; Askerin eşi ve bebeği hayatını kaybetti
Tarih: 01.08.2018 - 00:50
Kategori: Yaşam

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sivil araçla askeri personelin eşinin geçişi sırasında PKK’lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Askerin eşi ve patlamada ağır yaralanan 11 aylık bebeği hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatlarını kaybettiler. ...

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Büyükçiftilk Beldesi Susak Deresi mevkiinde sivil araçla askeri personelin eşinin geçişi sırasında PKK’lıların önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Askerin eşi ve patlamada ağır yaralanan 11 aylık bebeği hatanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatlarını kaybettiler. Bölgede operasyon başlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hakkari'deki terör saldırısında hayatını kaybeden asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğine rahmet dileyerek, "Katillerinin yeri hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır." ifadelerini kullandı...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nurcan Karakaya yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Mustafa Bedirhan Karakaya da tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölgede, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TÖREN DÜZENLENECEK

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda yarın tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeler Sivas’a uğurlanacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu asker eşi Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Karakaya ve bebeğine rahmet dileyen Kalın, "Onların mekanı cennettir inşallah. Katillerinin yeri ise hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları