loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Can'ın 'borcu yok' dediği Ümraniye Belediyesi'nin 1 yıllık yeni yönetimi personel maaşı için borçlanma talep etti

Hasan Can'ın 'borcu yok' dediği Ümraniye Belediyesi'nin 1 yıllık yeni yönetimi personel maaşı için borçlanma talep etti
Tarih: 14.05.2020 - 14:45
Kategori: Siyaset

Ümraniye Belediye Başkanlığı dün Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Ümraniye CHP Meclis Grubu, pandemi harici birçok konunun gündeme alınmak istendiğini, Ümraniyelileri rahatlatacak birçok kararın AKP'liler tarafından gündeme alınmadığını açıkladı....

Ümraniye Belediye Başkanlığı dün (13 Mayıs 2020) Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi.

Ümraniye Belediyesi CHP Meclis Grubu tarafından yapılan açıklamada, belediye meclisi toplantısında olağan gündem konuları olan faaliyet raporu, denetim raporu, gelir-gider kesin hesap cetveli, encümen üyeliği ve ihtisas komisyonu seçimlerinin görüşülmek istendiği belirtilerek, yeni yönetimin belediyecilik ve mevzuattan habersiz olduğu vurgulandı.

CHP grubunun itirazları ile, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Valiliğinin yayınladığı genelgeler ve 5393 sayılı Belediye Kanununun ilgili maddeleri hakkında meclise bilgi verilmesiyle olağan gündem konuları ilk olağan toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

CHP Grubundan yapılan açıklamada, toplantıda, Belediye Kanunu gereği komisyonlara sevk edilmeden görüşülemeyecek olan imar konularının da usulsüz şekilde komisyona sevk edildiği ancak görüşülmeden ve karara bağlanmadan birleşim kapatılarak toplantının sona erdirildiği dile getirildi.

Ümraniye Belediye Meclisi'nin CHP Grubu, meclis toplantısında yaşananları şöyle aktardı:  

"Tüm dünyaca olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu günlerde Ümraniye’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çare üretmesi gereken Ümraniye belediyesi böylesi suni gündemlerle meclisi ve kamuoyunu meşgul etmiştir.

Ümraniye belediye yönetimi tüm bu zamansız gündemler arasına çok önemli iki konuyu sıkıştırmak suretiyle pandemi sürecini bir nevi bir fırsat meclisine çevirmekten geri kalmamıştır.

Bu gündemlerden birincisi belediyeye ait dört adet çöp kamyonunun yasanın açık hükmüne karşın haczinin önüne geçmek adına haczedilmezlik kararının meclisten oy çokluğu ile geçirilmesidir.  Olağanüstü gündeme konu edilecek kadar bir aciliyet mi var sorusu yani Ümraniye Belediyesinin kapısına haciz memurlarımı gelecek sorusu ise Sayın başkan tarafından tedbir alıyoruz şeklinde cevaplanmıştır.

İkinci ve en önemli konu ise borçlanma konusudur. 2004 yılından bu yana üç dönemdir AK Partili Başkan Hasan Can tarafından yönetilen ve kâğıt üzerinde borcu olmayan Ümraniye Belediyesi üzülerek ifade etmek isterim ki yine Ak Partili belediye başkanı olan İsmet Yıldırım döneminin birinci yılında ve pandemi sürecinde borçlanma talebiyle meclise konu olmuştur. 100 milyon TL borçlanma talebinin nedeni sorulduğunda ise belediye çalışanlarının maaş ve sigorta primlerinin ödenemez noktaya gelindiği ve tedbiren bu borçlanmanın talep edildiği bizzat Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından mecliste ifade edilmiştir.

CHP grubu olarak meclise sunduğumuz Ümraniyeli vatandaşlar Ümraniye Belediyesinden bu zorlu günlerde,
• Faaliyetleri durdurulan işyerleri için kiraların ertelenmesini talep ediyor,
• Aynı şekilde ecrimisil alacaklarının ertelenmesini talep ediyor,
• Ücret ve tarife değişikliği bekliyor,
• Geçmiş dönem borçlarından alınacak faizlerin silinmesini, anaparanın taksitlendirilmesini ve
• Emlak vergilerinde artış yapılmamasını bekliyor,

önerilerimiz ise gündeme dahi alınmamış ve başkanlık tarafından bu konularda hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Bu noktada şunu ifade etmek isteriz ki, bizler CHP grubu olarak Ümraniye halkının faydasına olan her şeye öncü ve destek olmakla birlikte hayrına olmayan her şeye de fren olmaya devam edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları