loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Buldan: Bu ülkeye barış, demokrasi ve özgürlükler gelene kadar HDP yürüyüşünü devam ettirecek

HDP'li Buldan: Bu ülkeye barış, demokrasi ve özgürlükler gelene kadar HDP yürüyüşünü devam ettirecek
Tarih: 15.06.2020 - 10:55
Kategori: Siyaset

Seçimlerde kazandığı çok sayıda belediyeye kayyum atanan, eş başkanları tutuklanan HDP, milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya doğru “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” başlattı. ...

HDP'nin başlattığı "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nün Edirne kolunda Pervin Buldan, Hakkari kolunda ise Mithat Sancar bulunuyor.

Silivri'de buluşan HDP heyeti polis müdahalesine rağmen bir araya gelirken buradaki açıklamayı Pervin Buldan yaptı. Heyet, burada yaptığı açıklamanın ardından Edirne Cezaevi önüne geçti.

Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle:
"Bu yürüyüş, darbeye karşı bir demokrasi yürüyüşüdür. Dolayısıyla bu yürüyüşün önüne çekmek istediğiniz setler, kurmak istediğiniz barikatlar bizi kararlı yürüyüşümüzden asla geri adım attıramayacaktır. Biz bu kadar değiliz. Biz milyonlarız. Bugün Türkiye’nin birçok kentinde, girişleri ve çıkışları yasaklayarak yasalara ve Anayasa'ya aykırı bir şekilde, meşru olmayan, demokratik olmayan kararlar aldınız. HDP’yi halkla buluşturmamak için, halkla bir araya gelmesini önlemek için almış olduğunuz tedbirler bizim halkımızla bir araya gelmemizi asla engelleyemeyecektir.

Biz biliyoruz ki, bugün yollar açık olsaydı, bugün o kararlar alınmamış olsaydı, Edirne’ye binlerle, milyonlarla uğurlanmış olacaktık. Çünkü Edirne’de milyonların temsilcisi var. Edirne başta olmak üzere, birçok cezaevinde milyonların temsil ettiği milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve HDP’li arkadaşlarımız var. İşte bugün bu darbeye karşı demokratik yürüyüşümüz, başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere cezaevlerinde olan bütün arkadaşlarımız için bir demokratik yürüyüştür. Ve onların bugün cezaevlerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutulmalarına ilişkindir.

Bu yürüyüş sadece Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için değildir. Türkiye halklarının geleceğine dairdir. Türkiye halklarının barış içinde yaşamasına dairdir. Barıştan bu kadar korkulmaz, demokrasiden bu kadar korkulmaz. Selahattin Demirtaş’tan Figen Yüksekdağ’dan bu kadar korkulmaz. Onlar milyonların iradesidir. Onlar bizim irademizdir.

Bu yürüyüş aynı zamanda Enis Berberoğlu içindir, bu yürüyüş aynı zamanda Osman Kavala içindir. Bu yürüyüş aynı zamanda bugün AKP hükümeti tarafından açlığa, yoksulluğa, sefalete maruz bırakılan milyonlar içindir. Bu yürüyüş devam edecek; ta ki bu ülkeye barış, demokrasi ve özgürlükler gelene kadar. HDP yürüyüşünü devam ettirecek.

Şimdi biz Edirne’ye doğru yola çıkıyoruz. Edirne Cezaevinin önünde Selahattin Demirtaş  şahsında cezaevlerindeki tüm yoldaşlarımızla dayanışma duygularımızı paylaşmak üzere yola çıkıyoruz. Sizlere bugün buraya geldiğiniz için, bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Biz gidiyoruz, sizler dağılıyorsunuz, ama bu dağılma mutlaka ama mutlaka bir gün milyonların buluşmasıyla gerçekleşecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları