loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Kars Belediye Eşbaşkanı Bilgen: Hukuksuz uygulamaya imza atmayacağız

HDP'li Kars Belediye Eşbaşkanı Bilgen: Hukuksuz uygulamaya imza atmayacağız
Tarih: 16.05.2020 - 10:46
Kategori: Siyaset

HDP'li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt, Siirt Baykan, Siirt Kurtulan, Muş Altınova ve Iğdır belediye başkanlarının, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp, görevlerinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren açıklamada bulundu....

AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde kazanamadığı Kürt illerindeki belediyeleri geri almak için kayyım politikalarını sürdürmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın kararına göre Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül görevlerinden alındı.

HDP'li belediyelere görevden alma ve kayyum atamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. İktidarın bu uygulamlarına bir tepki de HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'den geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bilgen göevden almalar ve kayyum atamalaraına ilişkin şu ifadeleri paylaştı:

"Belediyede herhangi bir belge silinme ihtimali olamasın diye içişleri bakanlığının evrak havuzuna herşey kaydedilecek.Belediyede gizli bir şey yapılıyorsa kamera kurulumundan niye rahatsız olunuyor.Bilgisayarda sosyal medya gezintisiyle mesai doldurup maaş alma devri bitti artık!

Önceki dönemde işe alınmış personellerin yaptığı bu işle ilgili ifadeler 8 ay önce alınıp savcılığa iletildi.

Kars'ta kirli hesaplar yapanlar bilsinki kayyum atanabilir, biz cezaevine atılabiliriz ama bir tek haksız talebe, hukuksuz uygulamaya imza atmayacağız"

 

 
Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları