İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' davasının Silivri'de görülen ilk duruşmasının 29. oturumu görülüyor

İBB yolsuzluk davasının ilk duruşması 29. oturumu 29 Nisan 2026 Çarşamba bugün Silivri'de görülüyor. İBB Başkan Ekrem İmamoğlu ile tutuklu sanıklar hakim karşısında savunma yapmaya devam ediyor.
İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' davasının Silivri'de görülen ilk duruşmasının 28. Oturumu 28 Nisan 2026 Salı günü itirafçı Adem Soytekin'in savunması bitti.
29. Oturum 29 Nisan 2026 Çarşamba günü itirafçı Adem Soytekin'in avukat savunmasıyla devam ediyor.
#SonDakika ve dakika dakika salondan haberler, istanbulgercegi.com'da;
Büyük'ün savunması devam ederken mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Araya gidilmeden önce Adem Soytekin'e söz veren mahkeme başkanı, "Dosyada dilekçen var olayı anlat" dedi. Soytekin, "Murat Kapki bana 'Film çekeceğiz, rolünü oynar mısın?' dedi. Buğra Gökçe de, "O rolü oynayacak bilmem ne çocuğu buluruz' dedi" ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine Ekrem İmamoğlu, "Çok ayıp, zan altında kalıyoruz. Kime ne saygısızlık yapmışız" diyerek tepki gösterdi. Murat Kapki ise, "Adem yalan konuşuyor siz de kabul ediyorsunuz" diyerek bağırdı.
Avukat Büyük, Adem Soytekin’in faaliyetlerinin İstanbul’la sınırlı olmadığını, Bursa, Ankara, Muğla ve daha bir çok kentte yapmış olduğu projeler olduğunu ifade etti. Proje örneklerinden söz eden Büyük, “Hani yanlış anlaşılır, yine Ekrem Bey’e mal edilir diye bunları özellikle seçtim” diyen Büyük, gösterdiği proje örneklerinin Beylikdüzü’nden olmadığını ifade etti.
Müvekkilinin belediye tarafından yönlendirilerek cari alacağına karşılık daireleri aldığını ifade eden avukat Büyük, "İddia edilen menfaat pazarlığının taraflarının kimler olduğu tartışmalıdır. Taraflar arasında müvekkilim yoktur. Tarafı olmadığı bir pazarlığın aracısı olması da mantıken mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Soytekin'in avukatlarından Simge Büyük savunma için söz aldı. Müvekkilinin ticari yapısının denetlenebilir olduğunu, mali hareketlerinin, şirket kayıtlarının sabit olduğunu ifade eden Büyük, "Müvekkilimin mal varlığında sonradan ortaya çıkmış, izah edilemeyen bir durum yoktur. Mal varlığı, müvekkilimin yıllara yayılan emeği ile oluşmuştur" dedi.
İBB Davası'nda itirafçı Adem Soytekin'in savunması için söz alan avukat Ahmet Burak Bilgin, savcılığın Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'gerekli finans' iddiasına değindi. Avukat Bilgin, örgütün iddia edilen amacından müvekkili ve örgütün yöneticilerinin bile habersiz olduğunu söyledi.
İtirafçı Adem Soytekin'in savunması için söz alan avukat Ahmet Burak Bilgin, müvekkilinin örgüt lideri olduğu iddia edilen Ekrem İmamoğlu'yla ilgili tek bir beyanı veya iddiası olmadığını belirtti. Avukat Bilgin, "Savcılığın liderden alınan bir talimat olduğuna dair bir iddiası veya delili de yoktur" dedi.
İBB Davası'nda itirafçı Adem Soytekin'in savunması için söz alan avukat Ahmet Burak Bilgin, müvekkilinin Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olduktan sonra KİPTAŞ'ın düzenlediği 43 ihaleden 2 tanesine girdiğini söyledi. Avukat Bilgin, müvekkilinin bu ihalelerin birini tek başına, birini ortaklı aldığını belirtti. "İddia makamının müvekkili konumlandırdığı pozisyonu kabul etmiyoruz" diyen Bilgin, "Bu durum, etkin pişmanlığın cezalandırılmasıdır" dedi.
Tutuklu sanıklar, avukatları, gazeteciler, izleyiciler ve mahkeme heyeti yerini aldı. Duruşmada, itirafçı Adem Soytekin ek savunma hakkı talep etti. Mahkeme başkanı Soytekin'e ek savunma hakkı verildiğini belirtti. İBB Davası, Soytekin'in avukatı Ahmet Burak Bilgin'in savunmasıyla başladı.
İBB Davası’nın 29. günü başlıyor. İtirafçı sanık Adem Soytekin’in sırasının değiştirilip tutukluluk incelemesinden önceye alınan savunması ve sorgusu tamamlandı. Bugün Soytekin’in avukatı savunma yapacak.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












