loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti'den kayyum atamalarına ilişkin açıklama

İYİ Parti'den kayyum atamalarına ilişkin açıklama
Tarih: 21.08.2019 - 11:19
Kategori: Siyaset

İYi Parti, Başkanlık Divanı sonrası gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, İçişleri’nin Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden uzaklaştırması ve yerlerine kayyum ataması gündemiyle toplandı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Demokrasi ve hukuk milli iradenin tecelli etmesinin en önemli teminatıdır. Bununla birlikte seçilmiş olmak, seçilenlere her şeyi yapabilme selayeti tanımak anlamına gelmez.

İdarenin bazı eylemleri terör ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmesi şeklinde beyan edilmişse, yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile hukuku sarsmayacak şekilde yapılmalıdır. Eğer bazı belediye başkanları görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içinde gerçekleşmişse bunun somut ve hukuki argümanlarla halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların, kazananlarına mazbata verip, 4 ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi millete izah etme mesuliyeti bizzat iktidarındır.

Bu çerçevede 23 Haziran seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakı'nın parçası olarak kullanılma teşebbüsü bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır. Terörist başı Öcalan ve kardeşini son seçimde meşru bir aktör gibi kullanma teşebbüsü 1984’ten biri PKK’ya karşı yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluşturulan zafiyetlerin en büyüğüdür.

 

İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası, ülkemizin gündemine ilişkin değerlendirmelerimiz. #CanlıYayın #Canlı https://t.co/9cHfJESZnL

İYİ Parti (@iyiparti) August 21, 2019

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları