loading
close
SON DAKİKALAR

Kaymakam koruması tarafından silahla tehdit edilen ve hedef gösterilen CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı

Kaymakam koruması tarafından silahla tehdit edilen ve hedef gösterilen CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı
Tarih: 16.05.2020 - 22:47
Kategori: Siyaset

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı ve Yüreğir Vefa Sosyal Destek grubunda 62 gündür çalışan Eren Yıldırım, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yaptığı canlı yayın konuşmasında hedef gösterildi ve ardından tutuklandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; "Adana Yüreğir Gençlik Kolu Başkanımızın annesi, babası ve küçük kardeşinin yanında, Kaymakam koruması tarafından silahla tehdit edildiği bir hadiseden, Ramazan gününde, Cumhurbaşkanlığı forsu altında terör senaryosu çıkarmak korkunç bir akıl ve zihin kirlenmesidir" açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Adana'da Adana Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım'ın annesi, babası ve küçük kardeşinin yanında, Kaymakam koruması tarafından silahla tehdit edildiği bir hadiseden AKP'nin açtığı CHP karşıtı propagandalara Cumhurbaşkanının da dahil olması sonrasında bir açıklama yaptı.

Öztrak açıklamasında; "CHP’li belediyelerimiz Vali ve Kaymakamların talebi üzerine VEFA gruplarında 65 araç, 195 personel görevlendirmiştir. Buna rağmen CHP’yi düşman ilan etmek hangi akla hangi izana sığar?

Adana Yüreğir Gençlik Kolu Başkanımızın annesi, babası ve küçük kardeşinin yanında, Kaymakam koruması tarafından silahla tehdit edildiği bir hadiseden, Ramazan gününde, Cumhurbaşkanlığı forsu altında terör senaryosu çıkarmak korkunç bir akıl ve zihin kirlenmesidir.

Yaşananları istismar ederek siyaseten kullanmaya tenezzül etmek; ya akıl noksanlığını ya da yönetenin içine düştüğü çaresizliği gösterir.
#Biziyilikteyarışıyoruz" dedi.

14 Mayıs 2020 günü gıda yardımlarının nereye gittiğini sorduğu için Kaymakam korumasının silahlı saldırısına uğrayan Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım bugün de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metrelik çelik kulelerinin son blokunun yerleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törenede video konferans yöntemi ile yaptığı konuşmada hedef göstermesi sonrası tutuklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan "konuşmasında; daha Özalp’taki şehitlerin kanı kurumadan bu defa Adana’da Yüreğir Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Destek Grubu’nun saldırıya uğradığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırının kaymakamlık önünde vatandaşlara yardım dağıtılırken gerçekleştiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Devletin kaymakamına, polisine ve Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine hem hakaret edip hem fiili saldırıda bulunan güruhun, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşılmıştır. PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler, Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır. Yöntem farklı, zihniyet ve amaç aynıdır. Devletin halkına hizmet götürmesine tahammülü olmayan bu iki kirli yapının bir süredir gizli saklı yürüttükleri siyasi ittifakı, benzer eylemlerle sahada bir ileri aşamaya taşıdıkları anlaşılıyor. Hâlâ bu partilerin riyakâr siyasetlerini görememiş olanlar için sadece bu iki hadise dahi bir başlı başına ibret vesikasıdır. Bu devlet ve millet düşmanlarına evelallah biz bu toprakları bırakmayacağız. Devletin askerine, polisine, vatandaşlarımıza hizmet için canla başla çalışan görevlilerine saldıran herkes bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Sınırlarımız içinde ve dışında PKK’sından FETÖ’süne kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz.” demişti.

Bir gün önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları başkanı Eren Yıldırım bugün tutuklandı.

Eren Yıldırım Kaymakamlığa gitmeden önce kamuoyuyla olayı anlatan bir video paylaştı;

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz konu hakkında bir açıklama yaptı.

Emre Yılmaz yaptığı açıklamada;

Basına ve kamuoyuna,

14.05.2020 günü Yüreğir Gençlik Kolu Başkanımız Eren Yıldırım ve ailesine yapılan şiddeti maskeleme ve dahası, gerçek mağduru terörize ettikten sonra yargı eliyle tutuklatma işlemine cevabımızdır.

AKP Genel Başkanının ve kadrosunun, 62 gündür sokakta bilfiil çalışan arkadaşımızı tüm kitle yayın organları ile terörize etmesine göz yummayacağız. Gün geçtikçe sıkışan, sıkıştıkça saldıran ve memleketi geri dönüşleri mümkün olmayan yollara iten bu rejime boyun eğmiyoruz.

Herkes bilmelidir ki Eren’in 14.05.2020 günü ailesi ile ikamet ettiği mahallede yürüdüğü esnada “bu yardımlar nereye yapılacak” diye sorduğu cevaba aldığı yanıtın silah ve zorbalıkla olduğu gerçeği örtbas edilmiştir.

Herkes bilmelidir ki, Kaymakamlık makamının gücü kullanılarak 17 yaşındaki kardeşine silah dayatıldığı gerçeği yine aynı eller tarafından örtbas edilmiştir.

Ve yine herkes bilmelidir ki, sokaktaki yurttaşa silah çekme gücünü kendinde bulan Kaymakamlık makamının aileyi gözaltına aldırdığı ancak saldırıya ait hiçbir beyan ve kanıtta bulunmaması üzerine ailenin serbest bırakıldığı gerçeği ise bahse dahi konu olmamıştır.

Dün gece Eren’i ve ailesini masum kılan detaylar,AKP otoriterilerince “tutuklama gerekçesine” evrilerek yargıya teslim edilmiştir. AKP Genel Başkanı’nın 23 yaşındaki Eren’i terörize eden ve tüm medyasından dağıttığı açıklama ise arkadaşımızı kanıtsız ve gerekçesiz TUTUKLATMIŞTIR.

Kardeşine silah çekilen ve alenen tehdit edilen Eren, 62 gündür sokakta Yüreğir halkına ilaç, erzak, temizlik maddesi götürmesinin ve yine Yüreğir halkı için bir şey yapmak istemesinin bedelini ödemektedir.

Vefa Sosyal Destek Grupları ile çalışma yapan Eren’in, aynı yapıya saldırdığını söylemek ve dahası hiçbir kanıt sunmadan salt CHP nefret ögeleriyle bunu bezemek Saray rejiminin salgına karşı kazandığı tek bağışıklıktır.

AKP yargısı, Perşembe gecesi merminin ucundaki Eren’i değil de kavanoz kavanoz mermiyi CHP’lilerin üstüne salanları korumaya devam etmektedir.

Adana yargı mensupları, damat ve Yüreğir Belediye Başkanı arasındaki ilişkiye dayanmış zeminini korumaya devam etmektedir.

Saray rejimi, virüs ve tehdit demeden memleketi için mücadele eden yurttaşını otoritesi karşısında biat ettirme çabasına devam etmektedir.

AKP Genel Başkanı bilmelidir ki salgın fırsatçılığıyla önümüze sunduğu bu yeni versiyon totaliter rejim, bize hakikatimizi yitirtmeyecek.
Eren'i size teslim etmeyeceğiz. #ErenYıldırımaÖzgürlük

Bu son tweet ise şu an teslim olan kardeşim Eren'e.

100 yıldır bu topraklarda her mücadeleden halkıyla galip çıkan bizler, memleketin için verdiğin mücadelenin karalanmasına izin vermeyeceğiz. Seninleyiz.

Gerçekler seni özgür bırakana kadar buradayız.
#ErenYıldırımaÖzgürlük

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları