loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti getireceğiz
Tarih: 05.06.2020 - 14:36
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülerek cezaevine gönderilmesine ilişkin açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin anayasaya aykırı olarka düşürüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, hukuku getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye de razıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği haksız, hukuka, anayasaya aykırı olarak düşürüldü. Enis Berberoğlu, saygın bir gazeteci, saygın bir siyasetçi, değerli bir insan. Haksız yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. CHP olarak koşullar ne olursa olsun demokrasiyi, hakkı, hukuku savunacağız. Gerçek demokrasi, hak, hukuk, adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Bedel ödenecekse önce CHP'liler ödeyecektir demiştim. Enis Berberoğlu bedeli ödeyenlerden birisidir. 

Enis Berberoğlu Yargıtay kararından sonra tekrara vekil seçildi. AYM'ye başvurdu. Anayasanın 83. maddesi 'tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve kovuşturma yeniden dokunulmazlığın kaldırılmasına bağlıdır' diyor. Bu yapılmadı. Adaletin olmadığı yerde anayasa, hukuk, olmuyor, yargı vesayet altında, TBMM vesayetten kurtulamıyor. 

Ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye de razıyız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları