loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bildiğim yoldan asla dönmeyeceğim. Herkes huzur içinde, birlikte yaşamalı. Bunun mücadelesini vereceğim

Kılıçdaroğlu: Bildiğim yoldan asla dönmeyeceğim. Herkes huzur içinde, birlikte yaşamalı. Bunun mücadelesini vereceğim
Tarih: 06.09.2019 - 11:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da ilçe belediyelerine ziyarette bulunuyor. Kılıçdaroğlu ilk olarak Çine Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek belediye önünde bekleyen halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Yeni bir siyaset anlayışını 2 temel kural üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Seçildikten sonra başkanlarımız hiçbir ayrım yapmayacak. Herkese hizmet götürmek belediye başkanlarımızın görevi. Belediye başkanlarımız ya yakalarında Türk bayrağı ya da belediyenin rozetini taşıyorlar. Seçildikten sonra herkesin başkanıdır.
2. kural, belediye başkanlarının harcadıkları para milletin parasıdır. Her kuruşun hesabını millete vermek zorundadır. 
Fabrikaları sattınız, işçiyi, çiftçiyi perian ettiniz. 
Bir şey var ki çok önemli. Vatandaş doğduğu andan itibaren vergi veriyor. Yol, köprü, tünel yapıyoruz, diyor. Bunları sen yapmıyorsun başkaları yapıyor, sen garanti veriyorsun. Ben soruyorum yolu, tüneli, köprüyü kaça yaptın? Bunu vatandaşın bilmeye hakkı var. Hepinizin önünde bir kez daha soruyoruz, kaça yaptınız? Havaalanını kaça yaptınız? Uçağı satın almadı ama, Katar'dan hediye. Katar ordusuna tank palet fabrikasnı verdi. Sen en önemli silah fabrikalarından birisini Katar ordusuna neden peşkeş çektin? Alamıyorum cevabını. Sana niye hediye uçak versin? Dünyanın hangi ülkesinde bir ülke kendi askeri fabrikasını başka ülkeye peşkeş çekmiştir, yok örneği. Bütün bunları yapan insanların kahraman edasıyla meydana çıkmasına üzülüyorum. Ne kahramanı? İdlib'e bakın. Bizim askerleri Rus askerleri koruyor. Şeker fabrikalarını sattılar. Sonuç tank paleti satmaya geldiyse oturup düşünmek lazım. Gün kavga zamanı değil gün Türkiye'nin büyüme zamanı olmalı.
-İşsizlik geniş tanımıyla 8,5 milyona çıktı. Çiftçinin hali meydanda. İlaca, gübreye, doğalgaza zam yaparsın, dönüp çiftçiye eski fiyattan vereceksin, dersin!
-Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni diğer kazandığımız belediyelerimiz örnek alacaklar. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Başkan açlıkla, yoksullukla mücadele edecek. Kazandığımız yerlerde yapacağız. 
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı, iptal ettiler seçimi. Efendim mutlaka sandıklarda bir şey oldu... İspat et, o da yok. Milletin ferasetine güveniyorum. İptal mi ettin 13 bin oyu 800 bine çıkardı. Buyurun. Vicdan ve adalet demiryolu ve paralel giden ray gibidir. Türkiye'nin en büyük güvencesidir. Bu kardeşiniz çiftçinin, esnafın, işsizin, asgari ücretlinin derdini anlatacak. Ben anlattıkça kızıyorlar, bildiğim yoldan asla dönmeyeceğim. Herkes huzur içinde, kardeşçe, birlikte yaşamalı, bunun mücadelesini vereceğim."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları