loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı bugünkü noktadan daha iyi durumda olurduk

Kılıçdaroğlu: Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı bugünkü noktadan daha iyi durumda olurduk
Tarih: 24.04.2020 - 14:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu’nun önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar" ifadelerini kullandı.

Meclis'teki 23 Nisan özel oturumun ardından Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan CHP lideri "Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır" dedi.
 
Muharrem Sarıkaya'nın Habertürk'te bugün (24 Nisan 2020) yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Özel oturum sonrası arkadaşım Show TV Ankara Temsilcimiz Sibel Erdem ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çayını içip, sohbet ettik.

Şunu belirteyim ki Kılıçdaroğlu sosyal mesafeye dikkat ediyor, doktor milletvekili arkadaşlarının tavsiyelerine uyuyor, sürekli dezenfektan kullanıyor, maske takıyor.

Aktardığına göre Genel Merkez’deki makamında da zaten fazla kimseyle görüşmesi olmuyormuş…

Koronavirüs salgını karşısında gelişmişlerin de bulunduğu ülkeler ciddi sorun yaşarken, Türkiye’nin daha iyi bir noktada olduğu tespitime Kılıçdaroğlu da katıldı.

“Bu sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların başarısı” deyip ekledi:

“Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar…”

Sürecin siyasete olan etkisi üzerinde de sohbet ettik.

Siyasette her şeyin donduğunu belirtti, belediyeler ile ilgili tartışmaya dikkat çekip devam etti:

“Arkadaşlarımızı uyardım, bazı konulara girmemelerini istedim. Halk neyin ne olduğunu görüyor. Belediye bedava ekmek dağıtmak istiyor, bunun olmasında ne sakınca var Allah aşkına… Her neyse herkes her şeyi görüyor…”

KURULTAYA KORONA ÖTELEMESİ

Bu aşamada 29-30 Mart tarihinde yapılması planlanan CHP Büyük Kurultayı’nın koronavirüs nedeniyle ötelendiğini anımsatıp, “Yeni kurultay tarihi belirlediniz mi?” diye sordum.

Duruma göre tarih belirleme kararı aldıklarını anımsattı, “İnsanlar ne zaman bir araya tekrar gelecekler onu bilemiyoruz” dedi.

Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Bu şartlar altında yıl sonuna kadar kurultay çok zor” tespitini anımsattım, Kılıçdaroğlu kesin bir yanıt vermekten kaçındı.

Süreci izlemenin daha yararlı olacağını belirtmekle yetindi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları