loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; biz Erdoğan'ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz

Kılıçdaroğlu; biz Erdoğan'ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz
Tarih: 20.05.2020 - 22:58
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele1 TV’de "18 Dakika Özel" programının canlı yayın konuğu oldu ve Gazeteciler Merdan Yanardağ,Emre Kongar'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun programda gündeme dair yaptığı açıklamaları;

"Eğer bir iktidar ülkeyi yönetmekten acizse, başka gündem maddeleri yaratmak zorunda kalabilir. İktidarın yaptığı gibi. Gündem ağır, çözemiyor. Çözmekte zorlanıyor. Danışmıyor. Bir kişi her şeye egemen, sadece ben bilirim diyor.

Ortak sorun çözülecekse danışmak konuşmak lazım. Yeri geldiğinde uygarca görüşmek lazım. COVID-19 sadece bizde değil bütün dünyada var. Bütün ülkelerin parlamentoları açık Türkiye'de kapalı. Neden?

Gerçekten ciddi sorunlar var Türkiye'nin yaşadığı; pandemi, ekonomi, işsizlik, yoksulluk var. Bu sorunları aşmak için sağduyuyla hareket etmek gerekiyor. Kavgadan uzak durmak gerekiyor. Bu dönemlerin bir özelliği, sorun aslında hepimizin ortak sorunu.

Konuşmaya tartışmaya gerek yok, ben varım damat da var. Hep beraber yönetiyoruz, diyor. Gerçek hayat öyle değil. CHP'li belediyeler tarih yazıyorlar. Bütün engellemelere rağmen tarih yazıyorlar. Bütün CHP'li belediyelerle gurur duyuyoruz.

Eğer teröre karşı ortak bir tavır sergileyebilirsek geriletebileceğimizi her yerde söyledim. Söylemeye devam ediyorum.

CHP olarak her ortamda ve her yerde gerek ben gerek belediye başkanlarımız teröre karşı durmuşlardır. Terörün bir insanlık suçu olduğunun, terörün kişi, mekan, yer ayırmadığının...

Terörün Türkiye'ye maliyetinin çok ağır olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Sorunun büyün ölçüde çözülmemesinin de siyasetçilerden kaynaklandığını...

Erdoğan CHP'yi nasıl suçlayabilirim, toplumun gözünde değer kaybeden bir duruma nasıl getirebilirim diye özel bir arayış içinde. Artık Erdoğan'ın söylediğine bu milletin büyük kısmı inanmıyor.

Yerel seçimlerde kalkıp Osman Öcalan'ı bulması, devletin televizyonunda konuşturması. İmralı'da teröristbaşını bulması, ondan özel demeç alıp canlı yayında yayınlatması... Biz bunları biliyoruz. Biz Erdoğan'ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz.

Kaymakamlık binasının kamerası var. Biz görüntüleri istedik. Vermiyorlar, gizliyorlar. Erdoğan'ın devlet yönetme kapasitesi bitmiştir. Devleti yönetemiyor Erdoğan.

 
O tuzak kurmaya aklı sıra devam ediyor. Adana’da Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız, kendisi aynı zamanda gönüllü vefa grubunda çalışan birisi. Orada bir tartışma dolayısıyla kendisine silah çekiliyor. Çeken kaymakamın koruması.

Kaymakamlık,hakimlik ve savcılık nitelikleri olmayan kişiler bu kararı uyguladı. Bugün bütün savcıların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün genelgesini okumasını isterim.

CHP'nin her şeyi açık. Hesapsa hesap vermekten hiçbir zaman çekinmeyiz. Yönetimde, muhalefette de olur, yanlışımız da olursa da özür dileriz. Ama bu olay, en üstteki kişinin, en alttaki kişiyi hapse attırması olayıdır.

En ufak şeyde ben CHP'yi nasıl suçlarım, nasıl köşeye sıkıştırırım arayışı içinde. Gündüz, gece, sohbet ederken öyle. Allah bilir uyurken de öyledir.

Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Darbeciler getirdi. Neden bunun arkasında duruyorsun? Yüzde 10 seçim barajı demokrasiye darbedir. Makul bir düzeye çekelim bunu.

Hem darbeye karşı çıkıyorum diyeceksin, darbecilerin getirdiği yasaların arkasında duracaksın. Darbeye karşıysan onun getirdiği hukuka da karşı çıkacaksın.

Bunların kurduğu bir vakıf vardı, oraya nasıl İş Bankası'nın hisselerini aktarabilirim diye bir fikirleri olabilir. Bu benim düşüncem. Elimde bir belge yok. Yağmalatmak isteyebilirler. Bunu yapanlar ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında değiller.

İş Bankası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin saygın bir kurumu. Atatürk'ün vasiyeti belli. Bizim hiçbir gelir elde etmediğimiz belli. Bunların derdi acaba bundan nasıl fayda sağlarım.

Bir siyasi parti halkın oyuna başvurmak istiyorsa en büyük hakem halk değil mi? Halk tercih ederse oy verecektir tercih etmezse oy vermeyecektir. Korkuyorlar. Çünkü iktidardan gideceklerini biliyorlar.

Milletvekili vereceğiz diye bir sözde bulunmadık. Medya mensuplarına şunu söyledik, DEVA Partisi'nin ve Gelecek Partisi'nin Genel Başkanlarıyla bunu konuşmadım. Ama şunu söyledim demokrasiye kumpas kurulursa çözmek bizim görevimizdir.

İYİ Parti için de kumpas kurdular. Seçimlere girmemesi için biz kumpası bozduk. DEVA Partisi'ne, Gelecek Partisi'ne kumpas kurulursa biz bunu çözmekle görevliyiz. Rakibimiz tüm partiler. Ama demokrasilerde rekabet eşit olmalı." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları