loading
close
SON DAKİKALAR

'Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı tartışmasının açılmasından dolayı rahatsız'

'Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı tartışmasının açılmasından dolayı rahatsız'
Tarih: 25.09.2019 - 09:26
Kategori: Siyaset

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı tartışmasından rahatsız olduğunu söyledi. Selvi, "Kılıçdaroğlu, seçimlere 4 yıl varken Cumhurbaşkanlığı tartışmasının açılmasından dolayı rahatsız" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 'CHP'de Cumhurbaşkanlığı hesapları' başlıklı bugünkü yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlere henüz 4 ıyl varken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışma açılmasından rahatsız olduğunu belirtti.
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının erken başladığı görüşünde" diyen Selvi, muhtemel adaylar Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce'nin sürece ilişkin tavırlarını da yorumladı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şakilde:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının erken başladığı görüşünde. Seçimlere 4 yıl varken Cumhurbaşkanlığı tartışmasının açılmasından dolayı rahatsız diyebilirim. Buna rağmen Cumhurbaşkanlığı tartışması hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın programında Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bir soruya “Ben önüne 5 yıllık plan yapmış, işine odaklanan bir belediye başkanıyım” yanıtını verdi. Elbette ki kapıyı kapatmadı. Zaten akıllı bir siyasetçinin şimdiden kendini bağlaması beklenemez. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in deyimiyle, 'Cumhurbaşkanlığı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değil”. Hele söz konusu başkanlık sistemi olunca “Cumhurbaşkanlığı makamı her faninin iki eliyle sarılacağı bir makamdır' demek daha doğru olur.

İmamoğlu bu kez daha önceki açıklamalarından farklı olarak, adres olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterdi. “Benim genel başkanım var. Genel başkanıma saygısızlık yapacak biri değilim” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ise 2023’te tekrar Cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemişti. “Meydanlar dolacak, Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı?” demişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yaptığımız konuşmada sürece damgasını vuracak değerlendirmeler yapmıştı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda iki açıdan önemli bir perspektif sundu.

'KILIÇDAROĞLU’NDAN İKİ NOKTA'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmasının şimdiden başlamasını doğru bulmadığını belirtti. 'Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığı’nı tartışmak doğru değil' dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kimseye söz vermediğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun 2023’e Abdullah Gül’e ortak Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde söz verdiği iddialarını gündeme taşımıştım. Kılıçdaroğlu, 'Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil' diye konuştu."

ÜYE YORUMLARI

vurguni

Kılıçdaroğlu chp de akp ye karsı muhalafeti susturmsk icin akp kurucuları tarafından özel olarak hazırlansrsk CHP'lilere yedirilmis.
İm gökcek kapıası ile tavan yaptı ki bu kspısma planın bir parcasıydı.
Kılıçdaroğlu CHP'nin basına gectikten sonra sadece agız dslası olarak muhslefet yaptı.
Ve Tayyip in cb olmadını engelleyebilir diplomayı ilk günden mahkemeye tasıyarak grrcekmi degilmi mahkeme kanalı
ile gercegi gösterebilirdi
Ama Kılıçdaroğlu nun efendileri o msksma onu nasıl hangi sartlarda koydularsa ona mutabık kaldı.
Kılıçdaroğlu CHP'nin icinde AKP'nin susturdugu muhslefet oldu.
Ekrem İmamoğlu pirim yspınca CHP'liler Kılıçdaroğlu nu sahiplendin diye ulu orta saldırılar tezgahlıyorlar ki aman chpnin badından Kılıçdaroğlu gotmesin.
Kılıçdaroğlu biran önce chpnin basından uzaklastırılmalı.. chpnin badka kurtulusu yok...

27.09.2019, 21:38
hursıt kahraman

ınce cıban bası yaratmaya calısıyor. ekrem ıse rahat' nasılsa benım 'dıyor. dersımlı kemal beyın kafasında ıse baska seyler var(herkesce malum). chp de baskanlık yarısı ıktıdar olmadan devam edıyor. chp yı bu hallere dusurenlere lanet olsun.
topunu toplasan o begenmedıklerı baykalın tırnsgı olamazlar. tıpış chplı secmen ve uyeler de dahıl

25.09.2019, 11:10
Yorum Yap

Facebook Yorumları