loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Emperyal güçlerin 100 yıl önce, işgal sırasında yapamadıklarını Erdoğan ve arkadaşları gerçekleştiriyor

Kılıçdaroğlu: Emperyal güçlerin 100 yıl önce, işgal sırasında yapamadıklarını Erdoğan ve arkadaşları gerçekleştiriyor
Tarih: 07.07.2020 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-CHP olarak görüşü, inancı ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız da aynı felsefeyle hareket ediyorlar. Yardım götürürken hangi partidensin, hangi inanca sahipsin diye sormuyorlar, ihtiyacı olana yardım yapıyorlar.
-Her toplumun tarihinde acılar var. Sivas Katliamı, Başbağlar Katliamı bizim yakın tarihimizin acılarıdır. Her iki yere de her yıl milletvekillerimiz gider. Sivas'ta da Başbağlar'da da katledilenler bizim insanlarımızdır.
-Sakarya Hendek'te de büyük bir acı yaşadık. Havai fişek fabrikasında patlama nedeniyle 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. O insanlar kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorlardı. Devlet ruhsat vermişti, işçiler çalışabilir diye rapor verilmişti. Siz önlem almıyorsunuz 7 kişi hayatını kaybediyor. Bu fabrika sicili temiz olan bir fabrika değil. 11 yılda 4 ayrı patlama oluyor, insanlar yine hayatlarını kaybediyor. Bu fabrikanın sahibi kimlerden güç alıyorsa her seferinde fabrikayı yeniden açıyor. 
Fabrikanın sahibi MÜSİAD'ın Sakarya temsilcisi. Utanmadan ziyafet yapıp sosyal medyada paylaşıyorlar. Sizin yediğiniz yemek değil insan eti, biliyor musunuz?
Adım gibi eminim  bu iktidar bu olayı kapatmak isteyecektir. Erdoğan'ın patlamadan sonra ilk aradığı kişi fabrikanın sahibi. Nasılsa Sakarya'da oyum yüksek sırtlarına binerim bana oy atarlar diyor. O fabrikadaki işçilere de ölen 7 kişiye de biz sahip çıkacağız.
Arkadaşlarımız bütün belgeleri topluyorlar. 
İlk gelen raporlar, tüzüğe aykırı şekilde fabrikalar arasına mesafeye uyulmamış beton duvar çekilmemiş. Depo çevresinden1,5 metre sütre örülmesi gerekirken sütre yok. Duvarların yanmaz veya 120 dakika dayanması gerektiğine ilişkin hüküm var. Buna da uyulmamış. İçişleri Bakanı inceleme yaptık diyor. Bakansan oraya müfettişleri görevlendir, o raporu veren kişiyi de açığa al.
Havai fişek fabrikasındaki patlama bu hükümetin insana ne kadar değer verdiğini gösteriyor. 
Bu saray tayfası insan hayatı değerli mi bakmaz. Rant var mı cebin doluyor mu, 5 kişi ölmüş önemli değil. Biz hakkını arayacağız. ortada kaza yok cinayet var.
-Halk TV ve TELE 1'e verilen cezalar halk gerçeği öğrenmesin diye verildi. Millet için, doğruları halka anlatmak için çalışıyrlar. 5 gün kapatma cezası vermişler. Bir sorunm u var hemen TV'yi, gazeteyi kapat. Geldiğimiz süreç bu. Sanıyorlar ki baskı kurarsak sonuca ulaşır iktidar oluruz. Ne kadar baskı kurarsan kur gidicisin. Bu millet seni gönderecek.
-Basın İlan Kurumu da (BİK) en ağır cezaları veriyor. 1 ay, 15 gün ilan edeceğim, diyor. Neden iktidarı eleştiriyorsun, neden yoksulluk var diyorsun... 
Basın İlan Kurumu besleme basına kuruma kaynak aktarıyor. Tiraj 300 bin diyorlar böyle bir rakam yok. Siz gerçekten kaynağı yerinde kullanmak istiyorsanız bağımsız kuruluşa denetlettirin tirajları. 
RTÜK ve BİK birer siktidardan talimat alan ve sansür kurumuna dönüştüler.
-ATV'yi pekçok vatandaşımız izler. Şiddet, ensest ilişkileri ekrana getiren kanal hakkında 90 bin şikayet geliyor 1 tek dosya bile görüşülmüyor. RTÜK Başkanı görevlendirilmiş, talimatları yerine getiren birisi. 
Erdoğan'ın talimatını yaslara rağmen emir telakki ediyorsan aklını kiraya vermişsindir, sende akıl yoktur.
-Yılmaz Özdil, baroların Meclis'ine alınmamasıya ilgili yazı yazmış. TBMM Başkanlığı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunmuş. TBMM'yi aşağıladığı iddiasıyla. Meclis Başkanına sormak isterim. Sen TBMM'nin itibarı hakkında bu kadar duyarlıysan 500 bin TL rüşveti alan kimdir merak ettin mi hiç? O toplantıda AKP ve MHP vekillerin olduğunu bilmiyor musun? Antalya Serik'te rüşvet olayıyla ilgili milletvekilerini çağırdın mı? Parlamentonun itibarı için bu olayı soruşturacaksınız. Ayakkabı ktusunda rüşvet alanlar vardı. Ayakkabı kutusunda rüşvet alan adam kürsüye çıkıp konuştuğunda hep beraber alkışlamıyor musunuz? Meclisi itibarsızlaştıran sizsiniz. Bir odaktan talimat alıp el kaldırıp indiren sizsiniz. Ahlakı, hukuku bir tarafa attınız bunu alkışladınız. Her cuma bakara makara tweet atan, Allah'ın kelamıyla dalga geçen adamı büyükelçi yapmadınız mı? 
Bu rüşvetçi, sahtekar adam korkudan dava açamıyor. Bu sahtekar büyükelçi olduğu yerde camiye gitmiş reklam yapıyor. Allah'ı kandıracağını mı sanıyorsun. Bunlar AK Parti sıralarında vekillik yaptılar. 
Bu Meclis'te iş takipçiliği için 1 milyon dolar alanın belgesini çıkardım. Mahkeme dosyasına koymuş, o kadar güveniyor kendisine. Bunu da alkışlamadınız mı? Hangi ahlaktan bahsediyorsun?
Parlamentoda elektronik oylama var. Sisteme giremeyen pusulaya yazar ben buradayım, der. meclis'te, Ankara'da, hatta Türkiye'de olmadığı halde oy pusulası gönderen AK Parti vekillerine bir şey dedin mi? Yılmaz Özdil'e dava açmasan bunları söylemeyecektim. Sen kalkacaksın sahtekarlığı gizleyeceksin. 
Pusula gönderen adam burda değil bir de Hac'da.
Jet Fadıl vardı. AK Parti'nin en önemli adamı. Milleti birden fazla dolandırdı. Milletvekili satın aldığını söyledi. Sen Meclis başkanıyken buna ses çıkardın mı?
-Ülkede tarım politikası yok. Aracılar araya girip fiyarları düşürüyor, üretici mağdur oluyor. 
Konya'nın, Afyon'un, Isparta'nın kirazı meşhurdur. Buradan yurt dışına gönderilir. Maliyeti 4 TL. 1. kalite 5-6 liradan gidiyor. 2. kalite ağırlık 2,5 lira. Ortalama 4 TL oluyor, zarar ediyor üretici. 18 yıldır bu iktidar senin hakkın olan 175 milyarı sana vermedi. 
-HDP'li bir vekil arkadaşımız soru önergesi veriyor. Son 1,5 yılda kaç iş yeri kapandı, diye. 100 bin esnaf kepenk kapatmış.
Para tefecilere gidiyor.
1 günde 277 milyon lira faize gidiyor. Bu parayı esnafa ödese esnaf nefes alacak. 
Dolarla yol, köprü, tünel parası yaptılar. 5'li çete devletin ihalelerini alıyor. Uyuşmazlık çıkarsa Londra Mahkemeleri yetkileridir diye anlaşma yapmışlar. CHP'nin iktidarında fakir fukaranın hakkını koruyacağız.
Bu ülkeye adaleti getireceğiz. 
İlk 6 ayda pirinçteki artış yüzde 12,9. Buğday unu yüzde 12,5, makarna yüzde 9, şehriye yüzde 10, dana eti yüzde 15, tavuk eti yüzde 17, balık yüzde 17, limon yüzde 77, maydonoz yüzde 14, patates yüzde 24,7, kuru fasulye yüzde 35, mercimek yüzde 40, sabun yüzde 14,2, kolonya yüzde 59,4. Siz 1,75 lira zam vereceksiniz emeklilere, memurlara.Hala bu iktidara oy u vereceksiniz. 
Bayram geliyor 1000 TL verecekler. Talep edin bin 500 TL versinler. 
-Onlar Lale Devri'ni yaşıyorlar, millet geçinemiyorum, diyor.
Bebek mamasına bir süpermarket alarmı niye takar? Bebek mamasını kim çalar? Mama alacak parası olmayan kişi çalar. 
O saray sosyetesi bir de yüzleri kızarmadan IBAN numarası verip bize para verin, diyorlar. Yediniz de doymadınız. Nerede bu paralar? Şehit yakınlarının, gazilerin paralarını yiyenlerdir bunlar. 
-Bir AK Partili kadın bu millet size malını, canını, parasını verdi, sen bu millete huzur vermediniz, dedi. 
Sarayda oturanlar ahtapottur. Bir başı var kolları var. Kolların vantuzları var, milletin kanını emiyor. O vantuzları kesmemiz lazım. 
-Baro kamu tüzel kişiliğine sahiptir. Yani bölünmez, ayrışmaz. Şimdi baroları parçalıyorlar. Baroları parçalamak, çoklu baro maskesi altında yapılan hareket Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Yargıyı, medyayı, iş dnyasını böldüler. Şimdi savunmayı da bölecekler. Teklif Adalet Komisyonu'nda görüşülüyor. En büyük adaletsizliklerin yapıldığı komisyondur. Baro başkanları gelip görüş beyan etmek istiyorlar. İzin vermiyorlar. Bir gün önce avcılıkla ilgili düzenleme yapılıyor tarım komisyonunda avcılarla ilgili derneği çağırıyorlar. 
Teklif sarayda hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın görüşü alınmadı. Baroların da görüşü alınmadı. Adalet Bakanının da görüşü alınmadı. Bu kanun TBMM'den geçiyor ve sen de sesini çıkarmıyorsan gerçek adalet bakanı değilsin. 100 önce de böyle bir düzenleme yapılmış. İstanbul işgal edildiğinde ilk yapılan baroları etnik ve dini esaslara göre bölmek olmuş. Emperyal güçlerin  o dönemde yapamadıklarını Erdoğan ve arkadaşları gerçekleştiriyor. Etnik, inanç üzerinden barolar, havuz medyasının baroları olacak. Erdoğan'ın avukatlarının barosu olacak. Pelikan'ın baroları olacak. Bunlar emperyal güçlerden aldıkları talimatların gereğini yapıyorlar. Erdoğan BOP eş başkanlığını yapmaya devam ediyor.
-Bir barajın kaybolduğunu hiç görmemiştim. Nasıl yaptılar bilmiyorum. Çankırı'da barajın temeli atılmış, reklamlar yapılmış. Arkadaşlarımız gidiyorlar ortada baraj yok, temeli de yok."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları