loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın da AK Parti'nin de oyları düşmeye başladı, devreye darbe senaryolarını koymaya başladılar

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın da AK Parti'nin de oyları düşmeye başladı, devreye darbe senaryolarını koymaya başladılar
Tarih: 11.05.2020 - 11:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeniçağ TV'de Orhan Uğuroğlu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"20 Temmuz sivil darbesinden beri Türkiye'de demokrasi askıya alınmış durumda.
Sosyal güvenlik herkesin hakkıdır, der anayasa. Yardımlar lütuf temelli yapıldı, hak temelli yapılmalı.

-Erdoğan öteden beri Ankara'yı içine sindiremedi. Keçiören'de ev tutmuştu. Milletvekili lojmanları satmıştı. 3 Y ile gelmişlerdi. O başka bir şey oldu. Bütçeyi talan etmek, bir yerleri peşkeş çekmek oldu.

Erdoğan bütün gözü İstanbul'da olan biri. İstanbul rant merkezi. Bu ranttan yararlanmak istiyor. Erdoğan çıkıp 'İstanbul'a ihanet ettik' dedi. Ben desem ey Kılıçdaroğlu diye başlardı.

Ne yaparsa yapsın Ankara'yı cumhuriyetin başkenti olarak yeniden güzelleştireceğiz.

-(Seçimi kazanınca ilk 3 işiniz ne olacak?) Önce parlamentoya siyasi ahlak kanunu götüreceğiz Parlamentoyu rant peşinde koşmaktan kurtaracağız.

İsrafı önleyeceğiz. Bu süreçte herkes fatura ödedi. Fatura ödemeyen bir kesim var: Devletten dolarla ihale alanlar. Dolar yükselince alacakları arttı.

Devlette saydamlığı sağlayacağız. Vatandaştan para alıyosan hesabını vereceksin.

Demokratik parlamenter sistemi getirdiğimizde en çok da AK Partililer, MHP'liler gelip oy vereceklerdir. Şikayetleri var vesayet nedeniyle dile getiremiyorlar.

-Akşener'in memleket masası çağrısı önemlidir. Memleket buhranla karşılaştığında bütün partilerin bir araya gelip ortak çözüm arayışlarını toplum önüne koymaktır. Bu çağrıyı önemli buluyorum. Keşke bu çağrıyı Erdoğan yapsaydı.

Erdoğan çağrıya uymayacaktır. Erdoğan gelir veya gelmez Meral hanımın çağrısı çok önemlidir. Parlamentoda olsun olmasın bütün partilerin genel başkanlarına Meral hanımın bu çağrısına hepimiz evet diyelim. Oturup konuşabiliriz, çağrılar yapabiliriz.

-Türkiye'yi bir rant alanına dönüştürmüşseniz bunun sorumlusu sizsiniz. Rant çeteleri alıyor rantı, yurt dışında da Londra'da bir avuç tefeci var. İçeride ve dışarıda yağmalama için bir kavga var. Rant çetelerine teslim edilen bir Türkiye var.

Devasa Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. İktidar tam bir bunalım içinde. Kayınpeder ve damaadın bildiğini kimse bilmiyor. Kime ne veriyorlar, kararların gerekçeleri ne? Liyakat yok. Freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağıda doğru gidiyoruz.

O kadar çok sıkıştılar ki paraya ihtiyaçları var. Para için ABD'lilere el etek öpecekler. Onların diyeceği de şu: S-400'leri ambara kaldırıyor musun? Türkiye dünyanın en modern hurdalığına sahip olacak. Bir dönem Güney Kıbrıs S-300 almıştı. Onlar da hurdalıkta duruyor. Bunların başına gelecek de o.

-Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye. Bizim ordumuz yok, halkımız var. Halka gideceğiz. Darbelerde CHP büyük bedeller ödedi. Bu tamamen yapay bir gündem. Ülkeyi yönetemiyorlar, vatandaş perişan vaziyette. Milyonlarca vatandaş işsiz. Salgından korunmak için önelm almak gerekiyor. Halk için milli gelirden sadece 2.2 milyar ayırdılar.

Darbeyi önleyeceklerse 15 Temmuz'un gözaltına alınan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar orduya sahip değil mi? Böyle bir şey varsa Hulusi beyi alsın başkasını getirsin. Ne zaman ki CHP iktidara yakındır darbe olur. Millet İttifakı ie birlikte Türkiye'ye demokratik parlamenter sistemi getireceğiz.

-Erdoğan'ın siyasetten anladığı konusunda ciddi endişelerim var. Kendi iktidarını sürekli kılmak için önündeki bütün engelleri yok etme olarak algılıyor siyaseti. Bizim anladığımızla onun anladığı afarklı. Biz halkın oyuna hep saygı gösterdik. Erdoğan saraya çekildikten sonra halka güvenmiyor. İstanbul'da halkın iradesini yok saydı YSK seçimi yenileme kararı aldı.

-Danıştay başkanı verdiği desteğin karşılığını aldı. Saraya bağlılık belli imkanlar sağlıyor. Bunları bir yere not edeceğiz. Demokratik parlamenter ssitem oluşturudumuzda yargıyı tümüyle siyasetin dışında tutacağız.

-Erken seçime Erdoğan karar verecek. Bizim partimiz yarın seçim olacakmış gibi çalışıyor.

Bahçeli y'eter artık, ben Cumhur İttifakı'na destek vermiyorum, milletin oyuna başvuralım' diyebilir.

-MHP'nin içinde ne oluyor girmek istemem. Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Şimdi artık 3 hilalin zamanı sandığı göstermek demektir. Bu süratle düzeltildi. Berat beye verilen destek var. Berat Albayrak'ın ekonomiye neleri yaptığını çok iyi biliyoruz. Bütün bu günahların sorumluluğu Cumhur İttifakı'na destek verenlerin de sorumluluğudur.

-5 maske dağıtamayan iktidara iktidar mı denir. Fabrikada üretiliyor, vatandaş evde oturuyor, götürüp dağıtamadılar. Bunlara rantı devşirme konusunda uzmanlar vatandaşa hizmet konusunda değil. Bizim başkanlarımızın eline hizmet konusunda kimse su dökemez.

Başkanlarımız kişişlerin yoksulluğunu afişe etmediler. Süt dağıtılıyor. Erdoğan hani süt dağıtacaklardı, dedi. Ekrem bey, yoksulluğu afişe etmiyoruz, dedi.

(Erdoğan) Telekonferansla fakir aileleri çıkardı nasıl yardım yaptığını anlattı. İnsan biraz utanır. 18 yılda bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyorsa sorumlusu sensin beyefendi.

-Ankaralı temiz su içsin diyor Mansur bey, asbestli borular var. İzin vermiyorlar.

Ümraniye'de CHP'li meclis üyeleri liste verdi fakir aileler diye. AK Partililer kendileri yardım etsinler dedi. Su borusu değişecek dediler, Ankaralı temiz su içecek, hayır dediler.

Türkiye kaynakları olan, büyük bir ülke. Gücünü sorun çözmeye kanalize etmiyor. Gücünü rant dağıtmaya harcıyor.

Saray hükümetinin içeride ve dışarıda güven sorunu var.

Erdoğan'ın da AK Parti'nin de oyları düşmeye başladı. Devreye darbe senaryolarını koymaya başladılar. Güven veren, vatandaşın sorunlarına kilitlenen bir siyasal iktidara ihtiyacımız var.

Gelecek ve DEVA partilerinin seçimlere girmelerini İYİ Parti'ye yaptıkları gibi engellerlerse demokratik yollarla bunu aşmak mümkündür.

Tasarruf yapacaksan vatandaştan yapmayacaksın. 13 yaşın uçağın yatıyor orada. Oradan başlayacaksın.

-(Sevda Noyan) Saray rejimi yargıyı kontrol ediyor. Kadını tartışma konusu yapmak yanlış zihniyeti tartışma konusu yapmak lazım. Bunlar yetiştirilmiş insanlar. Özgürce sorgulamayan insanlar. Bu meczupları konu yapmak da yanlış FETÖ'nün kanallarnda programlar yapanlar darbe çığırtkanlığı yapıyorlar.

-Fakire fukaraya 4.4 milyar verildi İlk 4 ayda faizciye verilen para 38 milyar lira. Bu hükümet tefecilerin mi halkın hükümeti mi? Kendi vatandaşına bir sefere mahsus 1100 TL veriyor. Tefecilere vereceğinin arkası gelecek.

-Bilim Kurulu'nun bir sözcü seçmesi açıklamaları onun yapması lazım. Hangi kararları aldığını bilmiyoruz. Bakan ve Erdoğan biliyor. Kurul bir karar alıyor, kararların bir kısmına uyulmadığı yönünde haberler var. Diğer ülkelerde başbakanlar, cumhurbaşkanları açıklama yapmıyorlar.

AVM'leri niye açıyorsunuz?

Üniversite sınavlarını ertelediler. Çocuklar buna göre planlama yaptılar. Turizm Bakanı çıktı oteller boş kalacak sınavı erkene alalım dedi. Erdoğan önemli olan insan değil paradır dedi. Haziran'a çektiler. Bu kadar büyük bir düzensizlik hangi ülkede var.

Sahra hastanesi bizim Adana büyükşehir belediye başkanımız yapınca gündeme geldi. Erdoğan hastane yapacaklarını söyledi. Bu sahra hastanesi değil başka bir şey. Birilerine kaynak aktarma için başvurulan bir yol.

Atatürk Havalimanı'nın camii, morgu, havalandırması var. Burası pandemi için yapıyoruz dediler. Sonra burası pandemi hastanesi olmayacak yurt dışından hastalar gelecek onları tedavi edeceğiz dedi Erdoğan.

Yolsuzlukları diye Murat Ağırel hapiste, doğru haber yaptı diye Barışlar içeride. Gazetecilere tahammül edemiyorlar. FETÖ döneminde de olmuştu aynı tatktikler. Türkiye şu anada yarı açık cezaevi konumunda. Ne yaparlarlsa yapsınlar bu ükeye gerçek anlamda demokrasiyi, medya özgürlüğünü getirmek boynumuzun borcudur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları