loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Eren Yıldırım'ın ailesini aradı: 'CHP olarak evladımıza sahip çıkacağız'

Kılıçdaroğlu Eren Yıldırım'ın ailesini aradı: 'CHP olarak evladımıza sahip çıkacağız'
Tarih: 17.05.2020 - 15:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Yıldırım'ın ailesini telefonla arayarak "Yanınızda olacağız" dedi.

Adana’da vefa destek grubuyla kavga ettiği iddia edilen CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından dün tutuklanmıştı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Yıldırım'ın ailesini arayarak, "CHP olarak evladımıza sahip çıkacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun Yıldırım ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "Biz CHP olarak evladımıza sahip çıkacağız, moralinizi bozmayın, evladımız hakkı, hukuku ve adaleti savunmuştur. Sizin yanınızda olacağız" dediğini aktardı.
Eren Yıldırım, hakkında tutuklanma kararı çıktığını öğrendikten sonra yaşananları bir videoyla açıklamış, ardından teslim olmaya gitmişti.

Yıldırım, şunları söylemişti:
"14.05 Perşembe günü akşamı iftardan sonra annem, babam, erkek kardeşimle yürüyüş yapmak için dışarı çıktık. Yüreğir Kaymakamlığın önünde kalabalık olduğunu, kamyonlar içinde patates ve soğan olduğunu gördüm. Kalabalık içinde sivil giyimli bir şahsa bu sebzelerin niçin kullanılacağını sordum, yardımların nereye yapılacağını merak ettim. Soru sorduğum sivil kıyafetli şahıs beni ve ailemi uzaklaştırmaya kalktı. Gençlik kolları başkanı olduğumuz söyleyince ben de kaymakamım deyip silah doğrultup kardeşimin karnına dayadı. Saldırıya uğradığımız için polisi aradım polisler ikamet etti. Saldıran bizmişiz gibi annem, babam ve kardeşimle gözaltına alındık. Geceyi Akıncılar Polis Amirliği'nde geçirdik. Serbest bırakıldık. Her ne olduysa serbest bırakılmamın ardından AKP il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanının açıklamalarının ardından ben saldırmışım gibi gündeme oturdu. 

Bizler CHP örgütleri olarak halkımıza herhangi bir yardımın karşısında bulunmamız mümkün değildir. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı geldiğinde onlar için ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşıladık.nİhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza erzak ve maske yardımlarımızı ulaştırdık. Sokak sokak gezerek, yoğun insan nüfusu olan yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarına gönüllü olarak iştirak ettik. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik örgütleri başkan ve yöneticileri olarak vefa destek grupları içerisinde resmi olarak yer aldık ve çalışmalara katıldık. Bütün bunlara ait fotoğraflar ve kayıtlar sosyal medya hesaplarımızda bulunmaktadır. Bu bahsedilen yardımların engellenmesine yönelik girişimleri kendimize yapılan bir engelleme olarak kabul ederiz. Henüz Van'da şehit olan vefa destek grubu personellerinin acısını yaşarken, bu yönde asılsız suçlamalara maruz kalmak benim için kabul edilemez bir durum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları