loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Gazetecilerle ilgili ciddi önlemler alınmalı

Kılıçdaroğlu: Gazetecilerle ilgili ciddi önlemler alınmalı
Tarih: 01.05.2020 - 11:40
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Sağlık Emekçisi, Apartman Görevlisi, Kurye, Maden İşçisi ve Gazetecinin de bulunduğu, farklı sektörlerde çalışan 12 emekçi ile “1 Mayıs” buluşması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Sağlık Emekçisi, Apartman Görevlisi, Kurye, Maden İşçisi ve Gazetecinin de bulunduğu, farklı sektörlerde çalışan 12 emekçi ile görüştü. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekçilerin bayramını kutladı, sorunlarını dinledi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır eşlik etti.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen görüşmede dile getirilen sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, bayramın pandemi nedeniyle doğal olarak sokaklara çıkılamayacağını ancak bayramın farklı şekilde heyecanla kutlanacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri paylaştı:

"Öncelikle şunun altını çizmemiz gerekiyor, gerçekten de Türkiye'de sağlık çalışanları bu sürecin en az hasarla atlatılması için olağanüstü çaba gösterdiler. Bu ülkenin güzel insanları balkonlardan bütün sağlık çalışanlarını alkışladılar. Gerçekten onları alkışlamak lazım. Onlar çocuklarına ailelerine virüs bulaşmasın diye evlerine bile gitmediler. Bir fedakarlıksa bu fedakarlığa sağlık çalışanlarının büyük ölçüde katıldığını ifade edelim. Bunlar aldıkları 3-5 kuruşla geçiniyorlardı, acaba bunlara devlet ulaştı mı, bir şekliyle katkıda bulundu mu? Bin lira verileceği ifade ediliyor mu? Bunlara verildi mi? Bu konuda hala kafamızda çok büyük sorular var. Bunların hepsinin sigortalı, kayıtlı olması lazım."

Gazetecilerle ilgili ciddi önlemler alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu  işine son verilen gazetecilerin kıdem tazminatının mutlaka ödenmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: 

"Bir kişi pandemi dolayısıyla işsiz kaldı. Eğer kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyorsa gidiyor dilekçe veriyor. Bir kişiyi de düşünün sigortalı ama kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyor. Çünkü o süreyi doldurmamış. Öbüründen yaklaşık 600 lira daha az, aylık alıyor. Bakıldığı zaman kişi işsiz kaldı mı? Evet. Sigortalı mıydı? Evet. Peki, adalete göre ikisine aynı ödemenin yapılması gerekiyor mu? Yapılması gerekiyor ama fiilen yapılmıyor. Yasa, bu dengesizliği özendiren şekilde çıktı. Erdoğan 20 bin kişinin (öğretmen) atanmasıyla ilgili kararnameyi çıkarmıyor. Niye? Çünkü bunlar aylık almasın diye. Okullar kapalı, şimdi kararnamesini çıkarırsa bunlar aylık alacak. Ama bunlar işsiz, ataması çıktı diye dolayısıyla işinden ayrılmış kişiler bunlar. Olay insan merkezli düşünülmüyor. Her şey rant merkezli olduğu için insan, öğretmen rahatlıkla feda edilebiliyor."

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları