loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenlere hesap sormazsak namerdiz

Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenlere hesap sormazsak namerdiz
Tarih: 09.06.2020 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'un konuşması şöyle:
"Zor bir süreçten geçiyoruz. Güzel ülkemizde huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Siyasette kavga olsun istemiyoruz. Vatandaşın hakkı aranabilsin. Vatandaşın ihtiyacı nedir, bunu üzerinde durulabilsin. Vatandaş hükümete ulaşamayabilir ama vekili bulur. Bizim görevimiz adı üstünde milletin vekili. Bütün vatandaşların sorunlarını dile getirmek boynumuzun borcu.
Zor bir süreci yaşadık. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir hastayı iyileştirmek için hayatını verenler oldu.
Bir ülkede kalemini satmayan gazeteciler varsa o memlekette huzurun yolu açılıyor demektir. Adalet varsa hakkım bana teslim edilecek diyorsa, adalet hakkı sağlarsa vatandaş  bu ülkede huzur içinde yaşarım, der. Arzumuz budur.
Hepimiz önlem almaya çalışıyoruz. En az hasarla nasıl atlatırız düşüncesindeyiz. 
Gazeteciler bizi bilgilendirmek istiyorlar. Bir haber geliyor. 2 gazeteci arkadaşımız gözaltına alındılar. İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız. Huzur olmayacak mı bu memlekette? Müyesser hanıma su vermiyorlar su. Hala verilmiyor. Ne yaptı bu gazeteciler? Bunlar casusluk yapacakmış. Bu kadar da ayağa düşürmeyin casusluğu. 
Savaş muhabirleri cephede askerin de önünde bir görüntü için hayatını tehlikeye atıyor.
Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik, Aydın Keser içeride.
Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, avukatlar, askeri öğrenciler içeride. Bu FETÖ taktiği. Havuz medyasına yazdııyorlardı. Polisler sabah baskını yapıyorlardı. Casus arıyorlar. Bu memlekette bir casus aranıyorsa, devletin sırlarını peşkeş çeken birisi aranıyorsa o da Kozmik Oda'yı açanlardır. Devletin sırlarını terör örgütüne bunlar verdi. 
İktidara geldiğimizde devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenlere hesap sormazsak namerdiz.
Türkiye lehine çalışan 813 kişi öldürüldü. Kozmik Oda'yı verenlerin eli kanlıdır. 
3 milletvekili arkadaşımızın vekilliği düşürüldü.
Enis Berberoğlu, Musa Farisoğlulları, Leyla Güven. Bunlar darbe dönemlerind ekarşılaştığımız olaylar. Bunlar seçime girdiler, temiz kağıdı aldılar. YSK dosyayı onayladı. Seçime girebilirsin, dedi. Şimdi mahkedemen karar çıktı. Bu anayasaya aykırıdır. Seçimden sonra birceza verilmişse üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır.
Tekrar seçilen vekil hakkında soruşturma ve koruşturma dokunulmazlığın yeniden kaldırılmasına bağlıdır. Bu yapılmadı. Gücünüz yetiyor. Neden işletmediniz o zaman? Komisyon raporu da var. Sayın Şentop'un komisyon başkanı olarak görev yaptığı sırada üstelik. Ankara da pek çok mahkeme bu yönde karar verdi. Olay iradenin saraya ipotek edilmesi.
Her yerde demorasiyi savunduk.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevden alındığında biz itiraz ettik. Milletin oyuna darbe yapıyorsun dedik.
Milletvekillerinin üyeliklerinin düşürülmesi millet iradesine yapılmış bir darbedir. Her ortamda bu hakkı savunacağız.
Enis Berberoğlu'nun durumu biraz daha farklı. Berberoğlu'nun durumunu biliyorum. HDP'li vekillerin dosyasını bilmiyorum ama 2 milletvekiline yapılan da hukuksuzdur, anayasaya aykırıdır.
MİT TIR'larının tutanaklarını hakim ve savcılar tutanakları tuttular. Bu hakim ve savcılar terör örgütü üyesi olmaktan içeride. Terör örgütünün bildiği, tutanak tuttuğu bir olay nasıl devlet sırrı oluyor?
AYM'ye gitmiş, bu olaydan yargılanan kimse yok. 
İktidar olanlar şunu unutmasınlar, hiçbir baskı karşısında hiçbir Cumhuriyet Halk Partili boyun eğmez.
Enis beyi milletin vicdanına havale ediyoruz. Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik. Milletin verdiği hakkı elinden alıyor, oyu geçersiz kabul ediyorsun. Koalisyonun talebiyle. Hangi demokrasiden söz ediyorlar. Hani milli irade vardı? Şimdi milli iradeye nasıl kumpas kurarız diye kafa kafaya vermişler. Seçim kanunu değiştireceklermiş. Ne yaparsanız yapın gidicisiniz.
-Covid-19 salgını dünyanın ortak sorunu. Dünya ortak bir mücadeleyi geliştirmek istiyor. Bilim Kurulu'nun kararlarına herkesin uyması gerekir. Bir kişinin hayatı bile bizim için çok değerlidir. 
Cumhuriyet kurulduğunda 554 doktor, 4 hemşire, 69 eczacı, 136 ebe vardı. Bugün Avrupa'nın en güçlü sağlık ordusu bizde. Eve gitmediler, bazıları hayatlarını kaybetti. Şükranlarımızı sunuyoruz.
Dilek hemşire beni sarstı. Doğum yapıyorsunuz, çocuğunuzu kucağınıza alamadan hayata veda ediyorsunuz. 
17 Mart'ta, 23 Mart'ta 23 Nisan'da konuşma yaptım. Alınması gereken önlemleri söyledim. 
İstediğimiz ölçüde olmasa da ek ödeme verildi. Adalet diye bir şey var. Tıbbi sekretere verilmedi, güvenlik görevllilerine verilmedi. Sağlık işçilerine verilmedi. Hasta bakıcılara verilmedi. Aşçılara, radyoloji teknisyenlerine, laborantlara da verilmedi. Bunlar doğru değil. Sağlık çalışanları bir bütündür. Hepsine yardım yap. Ayrımcılık yaparsan devleti iyi yönetemiyorsun anlamına gelir.
Ekonomik Sosyal Konseyi topla, dedik. Yüz binlerce iş yerini kapatacağı, milyonlarca insan işsiz kalacak, bazı yerler üretmeyecek, ne yapalım, nasıl beraber çıkarız diye görüşülmesi lazım, dedik. Kendi kendilerin toplantı yaptılar. 
Vatandaşa gidin bankalardan kredi alın, dediler. Hadi borç veriyorsun ama çeki ödenmemiş kişinin kredi çekme şansı yok. Sicil affı çıkaralım, herkes yarasnı sarsın, dedik. Yapmadılar.
Süratle kamuda israfı önleme genelgesi çıkarın, dedik. 
Kritik bir süreçten geçiyoruz. 2020 bütçesini meclisten geçirirken Covid yoktu. İş yerleri kapanacak, gelirler azalacak. Yeni bir bütçe yapmak gerekir. Yapmıyorsan ek bütçe getir, dedik. İş yerini kapattıysan ne yapacağını vatandaşa söyleyeceksin.
Öngörülen hedef büyme yüzde 5'ti. Numan Kurtulmuş eksi 4,5 küçüleceğiz, dedi. İsşizliği düşük göstermişler, patladı gidiyor. 
Bütçe açığı 139 milyar TL idi. İlk 4 ayda yüzde 52'si gerçekleşti.Hep beaber yeni bir bütçe yapalım dedik. Olmadı.
Yüz binlerce iş yeri kapandı. Bu doğruydu. Evine gönderdiğiniz kahveciye ne yaptınız? Biz olsaydık 3 aylık kiranı ben ödeyeceğim, derdik.
Stopaj vergisi belası var. Vergiyi alacaksan mal sahibinden al. Bunu da kaldıralım dedik. Bu konuda kanun teklifini verdik. Kim el kaldırmıyorsa kara defterin bir köşesine yazın.
Orada çalışan işçiler vardı, bunlar nasıl geçinecek? 
Bankalara kredi kartı borcu var. Çalışmıyor, ücret elde edemiyor. Sosyal devlet, Bankalar Birliğini çağırıp 1 yıl yapılandırın, faizini bir yıl ben ödeyeceğim, demeliydi. 
İş yeri kapandı, vatandaşı eve gönderdiler. İşsizlik Fonu'nda 131 milyar TL var. Sadece 2019'da faiz geliri 16 milyar lira. Çalışanların faizlerini ödemeye yeterdi. 
Eğitim, sağlık, güvenlik kadroları boş. Covid-19'la karşılaşınca baktılar ki kadrolar boş. Covid başlamış hemşire arıyorlar. 20 bin öğretmen müjdesi verdiler. Kararname çıkmıyor, 20 bin öğretmene maaş ödememek için.
Turizmde çalışan 700 bin kişi ne olacak? Nasıl geçinecekler. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyorlar. Konaklama Vergisi getirmişler, kaldırın, dedik. Turist gelmiyor vergi peşindesin. 
Gençler var. Evimizde oturuyoruz. 3 ay süreyle internet ücretlerini düşüremez miydiniz? Bunu bile yapmadılar. Gençlere esleniyorum. Sizin AK Parti'ye oy verme gibi bir lüksünüz olamaz. 
KYK borcu var. 280 bin icra gelmiş. 
Şoförler en çok mağdur olanlardan. 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni almayın, dedik. Bunu da yapmadılar. Başka ülkeler otobüsü çalıştırmadın, senin çalıştırmadığın koltukları ben kiralıyorum, dedi. 
Dizileri izliyoruz. O diziler nasıl çekiyor düşündük mü? Sinemaya, tiyatroya gidiyoruz. Hepimizin aldığı starlar, onlar yüksek ücret alıyor. Kamera arkasında ordu var. Asgari ya da kayıt dışı çalışıyorlar. Sanatçılardan para toplayıp fon kurdun Kültür Bakanlığı'nda. 320 milyon lira paara duruyor orada. Işıkçıya, setçilere yardım yap. Para var. 
Çiftçilerin devletten alacağı var. Meclis 2006'da kanun çıkardı. Her yıl milli gelirin en az yüzde 1'i oranında destek verilir, diye. Hiçbir zaman verilmedi bu teşvik. 2007-2018 122 milyar lira alacağı var. Bunu yapamıyorsan çiftçinin borçlarını ertele 1 yıl faizini sen öde. 
Yardım sistemini milletin onurunu koruyaarak yapalım, dedik. Aç geziyorsa, fakirse, işsizse senin kabahatin. Aile Sigortası'nı çıkaralım. Sürekli yoksul tut, kendine bağımlı kıl, onuruyla oyna. Bunu kabul etmiyoruz. 
Çıkıp saraydakiler konuşuyorlar. Kişi başı gelir 10 bin dolar diye. Hikaye. Yıllık geliri 7 bin ve altına olan kişi sayısı 11 milyon. Aylık 583 TL. Saraydakilerde ahlak, vicdan varsa bu insanlar 1 ay nasıl geçinecekler? Yıllık geliri 8 binin biraz üzerinde olanlar da 16 milyon. Beslemeler 3-4 şirketten birden para alıyorlar. RTÜK Başkanı da böyleydi. Allah gözünüzü doyursun.
Bay Kemal diyecek yine. Bay Kemal sonuna kadar konuşacak.
Para var Türkiye'de. Türkiye zengin, kaynakları var. Bütün mesele zenginliği kimin için kullanacağınız. Tefeciler için para var. Asgari ücretli için, 16 milyon yoksula, iş yerini kapatana para yok. 
Vatandaşlarımıza sözüm söz. Biraz bekleyin. Sizin oylarınızla Millet İttifakı'nı gerçekleştireceğiz. İşsize nasıl iş bulunur, gençler nasıl özgürce sokaklarda gezermiş, gazeteciler nasıl kalemini satmazmış, beslemeler nasıl muameleyle karşılaşır göreceksiniz. Hepsini yapacağız. Bu ülkeye kardeşliği, huzuru hep beraber getireceğiz.
Devletten dolarla ihale alanların çarkı dönüyor. Millet İttifakı'nın iktidarında bu haramzadeleri tasfiye edeceğiz. Bütün yol, köprü, havaalanlarını devletleştireceğiz. Sülük gibi milletin kanını emdiniz. Onlara dolar bazında dünyanın parasını veriyorsun. 
1 dakikada 33 bin dolar faiz ödeniyor. 83 milyon vatandaş tefeciye teslim edilmiş vaziyette. 
Osmangazi, Yavuz Selim köprüleri, Avrasya Tüneli için 2020'de 6 milyar TL ödeyeceğiz. 5,5 milyon kişiye de biner lira ödüyoruz. 
Devleti soyan rüşvetçiler de köşeyi döndü. 
Antalya Serik'te bir toplantı yapıldı. Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi, AK Parti ve MHP'li bütün belediye başkanları ve kurum müdürleri katılır. Toplantı sırasında bir alan var, vatandaşlar sadece orada denize girebiliyor. Turizm Bakanı, Serik Belediyesi tarafından 500 bin lira para verildi diyor. Belediye başkanı ben 13 aydır başkanım, diyor. Sen almadın, dediler. İki bakan da rüşveti biliyorlar. Belediye başkanı söz alıp Turizm Bakanı'na 'bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun' dedim ve toplantıdan ayrıldım, diyor. Rüşvete vali, bakanlar, il başkanı koalisyon tanık. Bunu ortaya çıkarmazsanız hepiniz hırsızsınız. Bu olayı ortaya çıkarmaz, üşvet alanı yargı önüne çıkarmazsanız hepiniz hırsızsınız. Bakanlar, vali, İçişleri Bakanı dahil. 
Damat 15. istihdam paketini açıklamış. Her paketten sonra işsizlik artıyor. Dünyanın üzerinden kamyon geçerken bize motosiklet çarptı, diyeceğiz, demiş. Milletin üzerinden tır geçti tır, haberin var mı? 
Erdoğan, Kaddafi'den 250 bin dolar aldı. Gazi ve şehit derneklerine vereceğim, dedi. Nerde bu para?
Tank palet milli bir davadır. Vatanını seven ordusuna, ordusunun fabrikasına saip çıkar, peşkeş çektirmez. Çektirenlere milliyetçi denmez."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları