loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyaset arenasında kadın yeterli ağırlıkta değil

Kılıçdaroğlu: Siyaset arenasında kadın yeterli ağırlıkta değil
Tarih: 28.06.2020 - 16:55
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şerife Bacı Kadın Platformu Üyeleri ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şerife Bacı Kadın Platformu Üyeleri ile video konferans toplantısında konuştu. 

Konuşmasında kadınların yaşadığı sorunlara değinen Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Kadınların siyaset kurumunu çok iyi sorgulamaları gerekir. Çözümler de üretmesi gerekir. Kadınların asıl mücadele etmesi gereken alan yüzde 33 kadın kotasının siyasal partiler yasasına da girmesi.

Bir dönem kız çocukların okul gitmesi sorundu. Şimdi annler çocuklarının iyi eğitim görmesini istiyor. bunlara rağmen verdikleri  mücadele bütün sonuçları elde edemedi.

Belli meslek dallarında kadın egemenliği vardır. Türkiye'de kadılarınn yeterli düzeyde örgütlendiğini söylemek çok zor. Belli bölgelerde kadınlar hala sesini çıkaramıyor.  Bunları aşmak mümkün.

Siyaset arenasında kadın yeterli ağırlıkta değil. Temel nedeni de siyaset alanının çok kirlenmesi. Kadın kirli alanda siyaset yapmasının engellenmesi gibi bir tablo var.

Keşke bütün kadınlar belli hedeflerde birleşebilseler. Bir alan odaklanabilseler çoğu şeyi aşabilirler.

Çalışan kadınlar için annelik kimi zaman bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Biz annelerin çocuklarını getirebilecekleri kreşlere özellikle ağırlık verdik. Yoksul ailelerin olduğu mahallelerden başladık. Güven içinde çocuğunu bırakabileceği yer olursa kadın kente alışıyor.  

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları