loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de bir yönetim krizi var

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de bir yönetim krizi var
Tarih: 14.06.2020 - 14:00
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Siyaset kurumunun ahlaklı olması gerekiyor. siyasi ahlak kurallarının olduğu bir düzenlemeye ihtiyacımız var. siyasetin toplumun hassas duygularıyla oynamaması gerekiyor.

Attığınız her adım vergiye tabii. Peki ödediğiniz vergiler nerelere harcanıyor? Şehir hastaneleri, havaalanları yaptınız itirazımız yok. Bunları kaça yaptınız?

Bütün peygamberler adaleti sağlamak için görevlendirilmiştir. Bütün düşünürler aalet peşinde koşmuşlardır. İnsaoğlu her zaman bir adalet arayışı içine girmiştir. Mahkemelerin adalet dağıtmadığını biliyor. Toplum çok duyarsız değil. Adalet ararken  inancımızı, kimliğimizi öncelememiz gerekiyor.

Türkiye'de bir yönetim krizi var. Yöneten açısından bir kriz yok ama yönetilenler açısından bir kriz. Çünkü yönetenlere göre her şey güllük gülistanlık.  Sorunun temel kaynağı liyakat. liyakat işi ehline vermektir. Yönetim krizinin temelinde yatan da bu.

Gençlerin unutmaması gereken iki şey var: siyasi ve ekonomik bağımsızlık. Siz saman ihal ederken hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Neden ithal ediyoruz? Batı'nın egemen güçleri Türkiye'yi  biz besliyeceğiz diye kavga ediyorlar. Tarım bütün ülkelerde en stratejik sektördür."  

 

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları