loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı

Kılıçdaroğlu üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı
Tarih: 10.04.2020 - 15:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Genç Aydınlar Platformu üyeleri ile video konferansla görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerini sorularını yanıtladı. 

CHP liderinin açıklamaları şöyle:
"-Türkiye'de ciddi sorunlar var. Covid-19 'la da mücadele ediliyor. Sizlere asla karamsar, umutsuz olmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Atatürkçülüğün 2 önemli ayağı vardır. Birisi siyasal diğeri ekonomik ayaktır. Birincisi özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyor Atatürk. İkincisi, siyasi bağımsızlık nasıl kurulur bunun üzerinde duruluyor. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa bağımsızlığı sürdürmezsiniz diyor. Bu iki ilke hayat felsefemiz haline dönüşürse siyasal bağımsızlığı sağlamış, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmiş oluruz. 

-Çevrenin önemini insanlar ağır ağır keşfetmeye başladılar. Son 2 yılda oluşan duyarlılık büyük kabul görmeye başladı. Türkiye'nin doğasının ranta kurban edilmemesi, çarpık kentleşmeye izin verilmemesi lazım. Nerede kentleşme varsa orada rant vardır. Rantın kimin için kullanılacağı önemli. Rantın toplum için kullanılması lazım. Türkiye'de rant belli kişilere dağıtılıyor.
Kriz fırsatçılığı yapılıyor. Kanal İstanbul ihalesi yapıldı, biz ona damat İstanbul ihalesi diyoruz. Bu ihale doğru değil.
-Gençlik evi kurulması hayalimdir. Yönetimi gençlere verilmeli, gençler orada toplanmalı. Platformun üyeleri kabul ederse Mansur beyden randevu alırız onunla görüşürsünüz. 
-(Salgının uzun sürmesi otoriter yönetimleri güçlendirir mi?) Bilim insanları olayı ikiye ayırıyorlar. Bu uzun süre devam ederse otoriter rejimler devam edebilir diyorlar. Bazıları da sosyal devlete olan ihtiyaç daha net ortaya çıkacak diyorlar. 
-CHP olarak güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemden yanayız. Bize eskiye mi dönmek istiyorsunuz, eleştirisi geliyor. Bizim hedefimiz darbe hukukundan arınmış demokratik parlamenter sistem. AB'de hangi demokratik kurallar varsa bizim ülkemizde de olmasını istiyoruz. Darbe hukukundan arınan yapı içinde medyanın özgür olduğu, üniversitelerin özerkliğinin olduğu, yargının bağımsız olduğu, liyakatli sistemi savunuyoruz." 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları