loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu üniversite öğrencileriyle görüştü

Kılıçdaroğlu üniversite öğrencileriyle görüştü
Tarih: 04.05.2020 - 09:12
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 üniversite öğrencisi ile video konferans yöntemiyle görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı üniversitelerde eğitim alan 16 üniversite öğrencisi ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

CHP lideri öğrencilerin sorunlarını dinledi. 

Bir öğrenci gazeteci olmak istediğini, “Eğer iş bulabilirsem. Şu an zor bir süreç var. Mezun olacağım ama şu an iş bulma kaygısı da yaşıyorum” sözleriyle dile getirdi. Kılıçdaroğlu , "Umarım sağlıkla mezun olursun ve başarılı bir gazeteci olursun. Gazeteci olduğunuzda iktidar olacağız. Daha özgür bir ortamda haber yapma imkanınız olacak" yanıtını verdi.

Uzaktan eğitimle ilgili şikayetlerini de dile getiren öğrenciler, "Online eğitimden en büyük zararı gören bölümlerden biri biz olduk. Çünkü bizim derslerimizin yüzde 90'ı uygulamalı. Mühendislik bölümünde uygulamanın önemi çok büyük. Şimdi bazı derslerimiz uygulamalı ve şu an onları uzaktan eğitim sürecinde maalesef yerine getiremiyoruz" dediler.

Öğrencilerin bazı şikayetleri şöyle:

"Sistemlerin çökmesi bizim sınavlarımızı özellikle 3 hafta ya da 1 ay kadar geciktirdi. Bizim normalde şu an finallerimize çalışmamız gerekiyorken, hala vize sınavlarını tamamlayamadık.

Öğrencilerin uzaktan eğitim derslerini takip etme ve sınava girme konusundaki mazeretleri internete erişememe, köyde oturma, araç gereç yetersizliği, cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi kota yetersizliğinin meşru mazeret kabul edilmeyeceği, öğrencilerin eksikliklerini ara sınavlara kadar giderilmesi gerektiğini söylediler. Bu maddi imkanı olmayan öğrencilerin sınavlara ve online derslere giremeyip okumasınlar anlamına geliyor. Bu çok adaletsiz bir tavır oldu.,

Bir sınıfta 100 kişi sınava giriyoruz, final sınavına. Biz sınava mı konsantre olacağız, yoksa benimle beraber sınava giren 100 kişi taşıyıcı mı acaba, hastalık bana da bulaşır mı diye mi düşünelim? Hangisini yapalım? Sınavı mı, bunu mu yapalım?

Kılıçdaroğlu'nun öğrencilere yönelik açıklamaları şöyle:

"(Onlinde derslere ve sınavlara girememe) Birinci temel sorun interneti olmayan, tableti olmayan veya bilgisayarı olmayan öğrenciler. Dolayısıyla bu öğrencilerin bir anlamda eğitim sisteminin dışında kalmaları gibi bir sonuçla karşılaşmaları acı.

YÖK buna, anladığım kadarıyla şöyle bir çare bulmuş, “Dondurun öğrenciliğinizi ve daha sonra devam edersiniz” diye. Normalde sosyal devletin insanlara gelir sağlaması lazım. Ama şu ana kadar Türkiye'de tabi belli bir kesime sağlandı ama bunun da çok yetersiz olduğunu ifade etmek isterim.

Türkiye'nin bir gerçeğiyle yüz yüze kalacaksınız. Örneğin, üniversiteyi bitirdiniz, iş arayacaksınız.

Eğer babanızın fabrikası yoksa, iş yeri yoksa, beraber çalışmayacaksanız, diyelim babanız avukat, siz hukuk fakültesinde okuyorsunuz, babanızın iş yerinde çalışabilirsiniz. Ama bir de tümüyle bunlardan yoksun olan bir öğrenci düşünün.

Mezun oldu, işte medyadan, hukuktan, mimarlıktan, mühendislikten, makine bölümünden, bir yerde çalışmak isteyecek. Dolayısıyla iş bulamıyorsanız, doğal olarak, niye iş bulamadığınızı sorgulamalısınız. Nasıl sorgulayacaksınız? Kalkıp da bir işverene kızmayacaksınız herhalde.

*İstihdam alanını büyütmek siyaset kurumunun yapacağı bir iş. Siyaset kurumu istihdam alanını büyütür. İzlediği ekonomi politikalarıyla, para politikasıyla, bütçe politikasıyla, vergi politikasıyla. Yeni istihdam alanları yaratır ve dolayısıyla insanlar mezun olduklarında da daha rahat iş bulabilirler.

CHP iktidarda olsaydı Covid-19 Çin'de ortaya çıktıktan sonra Sağlık Bakanı'ın çağırır Bakanlar Kurulu'nu bilgiliendirmesini isterdik. Ekonomik ve Sosyal Konsey Covid-19'u yarattığı travmalarla ilgili toplanmayacak da ne zaman toplanacak?

Her üniversitenin bilimsel açıdan, mali açıdan, yönetim açısından özerk olması gerekir. Üniversite o zaman üniversite olur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları