loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu bir araya geldi

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu bir araya geldi
Tarih: 20.09.2019 - 16:04
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti parti genel merkezindeki makamında kabul etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve beraberindeki heyeti ile CHP Genel merkezindeki makamında ziyaret etti. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'da hazır bulundu.

Görüşme sonraı iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Sayın genel başkanla doyurucu bir sohbet gerçekleştirdik. Hem Türkiye'yi, hem bölgeyi, hem dünyayı konuştuk. Sayın başkanın düşüncelerimi öğrenmek bizim için çok önemliydi. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Karamollaoğlu: Tank paletin özelleştirilmesini doğru bulmuyorum

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan Temel Karamollaoğlu da şunları söyledi:

"Epey bir zamandır ziyaret etme arzumuz oldu bir türlü gerçekleştiremedik. Hem seçimlerden sonra hem de kendisine yapılan menfur saldırıdan sonra... Bugün şartlar epeyce değişti, ümit ediyoruz ki ülkemiz de bölgemiz de normalleşme havasına girer. Karşılıklı fikirlerimizi gündeme getirdik. Şu konuda ittifakımız var: Farklı fikirler barış içinde gündeme getirilme imkanı olursa ülkede huzur olur. Bu konuda hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor. Gösterdikleri hüsnü kabulden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu konuşmalarımız hayırlara vesile olur umarım."

"(Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası) Beni en çok şaşırtan konulardan bir tanesi İstanbul CHP İl Başkanıyla ilgili 7 yıl sonra dava açılması. Gündemin değiştirilmesi gibi geliyor bana.

(Tank palet fabrikasının satılması) Tank palet stratejik bir tesis. 25 yıllığına kiraladık, diyorlar. Ama öyle bir fabrikayı işletmesini bütünüyle başka bir firmaya verdiğinizde kontrol ederiz gibi ifadeler yapılan işin mahiyetini değiştirmez. Özelleştirilmeler geçmişte yapıldı, tesisler satıldı, satıldıktan sonra yok oldu. Tank paletin işletmesinin devrinin bile yarın istemediğimiz sorunlara neden olma ihtimali var. Tank paletin özelleştirilmesini doğru bulmuyorum."

Kılıçdaroğlu: Tamince'nin tuttuğu avukatlar Erdoğan'ın avukatları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yargı reformu paketinin partilere sunulmaya başlanması ile ilgili soruyu, "Değişiklikleri görmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Adalet Bakanlığı çalışma yapıyor. Parlamentoda görüşümüzü ifade ederiz" dedi.

Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı'nın Fettah Tamince ile ilgili kararını ise şöyle değerlendirdi:

"FETÖ borsası olduğunu biz söylemedik. AK Parti'den arkadaşlar FETÖ borsası kurulduğunu, pararsı olanların çıktığını ifade etti. Bir kişi de öldü, üstü kapatıldı. Adalet herkese eşit davranmayı zorunlu kılar. Tamince güçlü bir insan. Tuttuğu avukatlar Erdoğan'ın avukatları. Oradaki ilişkilerin çok iyi irdelenmesi lazım. Dava niye açılmadı, hangi hakim taraf oldu kamuoyuna açıklanmalı. Adalet Bakanlığı'nın daha doyurucu açıklama yapması lazım."

CHP lideri Temel Karamollaoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin olarak "Her konuyu konuştuk, sayın genel başkanın görüşlerini aldık" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları