loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Bakanı'na 'FETÖ borsası' çağrısı: 2 müfettiş gönderirse bütün ayrıntılar ortaya çıkar

Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Bakanı'na 'FETÖ borsası' çağrısı: 2 müfettiş gönderirse bütün ayrıntılar ortaya çıkar
Tarih: 25.09.2019 - 15:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"(IMF heyetinin muhalefet partileriyle görüşmesi) IMF heyeti ne zaman ki Türkiye'ye geliyorsa sadece iktidar partisi ile bürokratlarla değil muhalefet vekilleriyle de, STK'larla da görüşür. Akademik dünyanın da görüşünü alır. IMF görüşmesi gizli kapaklı değil. Bunu gizli görüşme diye sunuyorlar. Görüşme davet üzerine yapıldı. Kamuoyuna yansıması iktidarla IMF arasındaki görüşmelerin üstünün örtülmesine yönelik. Davet eden kim, sizsiniz. Sizinle de görüşüyorlar. 

(Akşener'in açıklamaları) Sayın Akşener'in düşüncelerine katılıyoruz demokratik parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Türkiye'nin tek adam rejiminden kurtulması lazım. Türkiye çetin ekonomik krizle karşı karşıya, dünyada itibarı sıfırlandı. Yargının siyasallaştığı bir Türkiye var. Tarafsız cumhurbaşkanlığından taraflı cumhurbaşkanlığına geldik. Vicdan sahibi olan ve ülkede yaşayan herkes bu düzenden rahatsız. Bu düzen hiçbir yarar getirmedi. Türkiye bunu denedi, yaşadı, gördü bundan kurtulması lazım. Bu eski sisteme dönelim demek değil. Eski sistem darbeler döneminde farklı bir hukuka teslim edilen sistemdir. Biz demokratik parlamenter sistem istiyoruz. İnsan haklarının olduğu, düşünce özgürlüğünün olduğu, kadın-erkek eşitliğinin olduğu bir Türkiye istiyoruz. 

İstanbul seçimleri YSK tarafından siyasal baskı sonucu yenilendi. Bu milletin vicdanı var. Şimdi geçmişte seçimlere müdahale edildi diye yapılan şikayetlerin tamamının doğru olmadığı ortaya çıktı. Siyasal iktidar İstanbul'u nasıl kaybetmem diye düşündü ama İstanbullular buna izin vermedi. Ekrem bey her kuruşun hesabını veren bir başkan olacak biz de takipçisi olacağız. Başarılı bir çalışma sürdürüyorlar, güzel şeyle yapacaklar. 

Seçimin 1. etabını tamamladık. Yerel yönetimlerde özellikle Millet İttifakı başarı elde etti. 2. etap cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri. Biz yeni seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin farklı görüşleri var. Demokrasi, düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gibi ortak paydamız var. Farklı görüşlerimiz olabilir, programlarımız ayrı. Belli konularda birlikte hareket ediyoruz, bu da faydalı. Mustafa Kemal cumhuriyetini demokrasiyle taçlandırmak için çalışıyoruz. 

(Erdoğan'ın) Milletin yakasından düşmesi lazım. 8,5 milyon işsiz var. Hangi yüzle bana oy verin, diyecek. Vatandaş sorgulayacak. Haracanan paraların hesabı veriliyor mu? Yol yaptık, köprü yaptık, havaalanı yaptık diyorlar. Güzel de kaça yaptın? 

-Avukatlık, savcılık değerli mesleklerdir. Etik kuralları vardır. Bugün yargı bağımsızlığını kaybettikten sonra yargıç bağımsız karar alamamaya başladı. Sarayın taleplerini Erdoğan'ın avukatları YSK'ya, HSK'ye, savcıya dillendiriyor. Yukarının talebi böyle diye... Davalarına baktıkları kişilerden astronomik ücretler talep ediyorlar. FETÖ borsası var. İnsanların canını ve malını kurtarmaya yönelik. Verirsen parayı dava bile açılmayacak. Fettah Tamince somut bir örnek. Benzeri çok örnek var. Adalet Bakanlığı 2 müfettiş gönderirse bütün ayrıntılar ortaya çıkar. Yanlarında maliyeci de olacak.

-Devlet adalet üzerine inşa edilir. Adaletin temeline dinamit koymuş vaziyetteler. Adalet Bakanını uyarıyoruz. Nerde hukuk fakülteleri, barolar bile zor telaffuz ediyor. Bağımsız medyanın olayın üzerine gitmesi lazım.

(Erdoğan'ın Demirtaş için 'bırakamayız' sözleri) Beyefendi hakim yerine geçiyor 'bunları bırakamayız' diyor. Hakime bırakma diyor. Hakim de başına gelecekleri biliyor, vicdan kiraya verildiği için hapiste tutalım, diyor. Bunları 82 milyon görüyor. Dönüp diyor ki Türkiye'de adalet var. Aklı olan kim inanır. Tahliye edilmesi gerekirken  içerde kalsın diyorlar. Bu keyfi yönetim olduğunu gösteriyor. Kimsin sen bırakmayacaksın?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları