loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a videolu 'tank palet' yanıtı: 2 itiraf 1 teklif

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a videolu 'tank palet' yanıtı: 2 itiraf 1 teklif
Tarih: 22.09.2019 - 10:10
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV muhabirinin Sakarya'daki tank palet fabrikasının Katar ordusuna verilmesiyle ilgili sorusuna tepki göstermiş. Hem CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hem Fox TV'yi yalancılıkla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu'ndan videolu yanıt geldi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tank paletle ilgili açıklamasında Twitter hesabından bir video yayınlayarak yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun "Sarayda oturan zat, Tank Palet Fabrikası’nın Katar ordusuna peşkeş çekildiğini inkar etmişti, gerçekleri söyleyen özgür medyayı da yalan haber yapmakla suçlamıştı… Ama ben onun gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşmaya devam edeceğim" notuyla paylaştığı videoda Ethem Sancak, Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları yer alıyor. 

Ethem Sancak: Erdoğan emiri aradı, o da bizi kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi 1'ini Katar ordusuna sattık

"2 itiraf 1 teklif" başlığıyla yayınlanan videoda Ethem Sancak'ın tank palet fabrikasının satışına ilişkin açıklamaları yer alıyor. Sancak, "Allah gani gani para vermiş Katar'a. Emir de sizi kırmaz. Katar devleti ve silahlı kuvvetleri bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Onlar bana finans garantisi verirler. Sağolsun (Erdoğan) sayın emiri aradı, o da bizi kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi 1'ini Katar ordusuna sattık" diyor.

Erdoğan: Fabrikanın işletmesini 25 yıllığına Katar işbirliği olan BMC'ye devrettik

Erdoğan'ın ise bir mitingte yaptığı şu konuşma hatırlatıldı: "Arifiye'deki ana bakım fabrikasının işletmesinin gereken yatırımları da yapmak mpdernizasyonu gerçekleştirmek, üretimi hızlandırmak üzere 25 yıllığına Katar işbirliği olan BMC'ye devrettik. Bu tesisi daha etkin kullanmamız şart hale gelmiştir. Bu çalışmayı kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktığımızda 50 milyon dolar gerekiyor."

Kılıçdaroğlu: O anlaşmayı iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım

Videoda son olarak Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a seslendiği şu konuşması yer buluyor:

"50 milyon nedir, senin Muğla'daki yazlık saray için harcadığın para 1 milyar doların üzerinde. 1 ülkenin silah fabrikasını 50 milyon dolar bulamadım diye Katar ordusuna veriyorum, diyor. Buradan çağrı yapıyorum o anlaşmayı iptal et ben 50 milyon doları sana bulacağım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları