loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Koronavirüs' açıklaması: 'Bu sorunu aşacağız, merak etmeyin'

Kılıçdaroğlu'ndan 'Koronavirüs' açıklaması: 'Bu sorunu aşacağız, merak etmeyin'
Tarih: 17.03.2020 - 17:48
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koronavirüsle ilgili önlemler paketini bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu yurttaşlara seslenerek "“Bu sorunu aşacağız, merak etmeyin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tehdidi nedeniyle yurttaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu ağırlaşması beklenen ekonomik krize karşı “Alınması Gereken Önlemler” paketini açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun koronavirüsle ilgili önlemler paketine ilişkin açıklaması şöyle:  

Bütün dünya ciddi bir sorunla karşı karşıya. Yapmamız gereken ilk şey Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerilerine hepimizin dikkat etmesi. Bilimin ve aklın ışığında bu sorunu aşabiliriz.Yürütme organına da büyük görev düşmektedir.

Ekonomik ve Sosyal Konsey’in acilen toplanması lazım. Sorunu yaşayan muhataplar yürütme organıyla bir araya gelmeli, yaşanan sorunlar aktarılmalı ve ona uygun çözümler  yürütme organı tarafından oluşturulmalı.

Sicil affının süratle parlamentodan acilen çıkarılması. Sicil affı çıkarılmadığı takdirde pek çok esnafın bankadan kredi çekme şansı yok. Süratle sicil affının çıkması lazım.

Ecevit döneminde İşsizlik Fonu oluşturuldu. Bu fonun varlık nedeni işçilerin işsiz kaldıklarında onlara güvence sağlamasıdır. Bugün parlamentoda İşsizlik Sigortası Fonu’nın en azından bir bölümünün Kredi Garanti Fonu’na aktarılmasıyla ilgili bir düzenleme var. Bu düzenleme yanlıştır. En büyük arzumuz bu düzenlemenin geri çekilmesidir.

Bugün yapılması gerekenler şudur: Kamu-özel işbirliği ile yapılan garanti verilen ödemeler en azından sadece 1 yıl için ertelensin. Fedakarlığı devletten en büyük geliri elde edenlerin yapması lazım. Memurun, işçinin emeklinin fedakarlık yapacak hali kalmadı.

Merkezi hükümete, elbette belediyelere de görev düşüyor.  İller Bankası belediyelere para gönderirken kesintiler yapar. İller Bankası hiçbir kesintisi yapmamalı ki belediyeler yeterli çabayı göstersin. Kendi belediyelerimize talimat verdik. Kimsenin elektriğini, suyunu kesmeyeceğiz.

Maaş alamayan 190 bin ücretli öğretmenin hakkı teslim edilmeli. Kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeden yoksulluk sorununu çözmeliyiz. Aile sigortası ile bu sorun çözülür. Alie sigortasını hiç beklemeden parlamentoya getirsinler. AK Parti getirsin koşulsuz destek vereceğiz.

Alacağımız tedbirlerden biri de Turizm Tanıt Fonu ve konaklama vergisinin kaldırılmasıdır.

Sorun hepimizin sorunu. Ne gerekiyorsa her türlü özveride bulunmaya hazırız.


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları