loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Türk İş'e sert tepki: Sendikanın genel başkanı işçinin alınterini pazarlıyor, batsın sizin sendikanız

Kılıçdaroğlu'ndan Türk İş'e sert tepki: Sendikanın genel başkanı işçinin alınterini pazarlıyor, batsın sizin sendikanız
Tarih: 17.08.2019 - 11:06
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP il başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bu toplumun belleğine adaletin ne kadar değerli bir kavram olduğunu bir devlet için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. Adaletin olmadığı yerde demokrasi demokrasi olmayan yerde adalet olmaz. Eğer hapishanelerde suçsuz insanlar yatıyorsa gazeteciler hala hapisteyse temel adalet sorunu vardır. Adalet sorununu çözeceğiz. Masum insanlar hapiste. 

Getirin adalet reformunu hep birlikte gerçekleştirelim. Yargıtay başkanı söylüyor adalete olan güven yüzde 38 lere düştü. Eğer sade bir vatandaş yargıya güvenmiyorsa orada adalet yoktur. Eğer hakim karar verirken yukarıdakinin avukatına bir sorayım ne düşünüyor derse bu ülkede adalet bitmiştir. Hepimizin görevleri var. Adaleti sağlamak hepimizin ortak görevidir. 

Sizler de alacağınız kararlarda, davranışlarınızda ilçemizde ilimizde ittifakı sürdüreceğiz. Son başarılar bir millet ittifakı başarılarıdır. Bir başka gerçek, kimse unutmasın. Bir ülkeyi 17 yıldır tek başına yürüten bir siyasal parti Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmemiştir. Tam tersine var olan sorunlara yeni sorunlar eklemiştir. İşsizlik. Eminim hepinize vatandaş geliyor bize iş bulabilir misiniz diye. 

Yöneteceksiniz 17 yıl, dünyanın parasını harcayacaksınız ne varsa savuracaksınız Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemeyeceksiniz. Bunu vatandaşa anlatmak zorundasınız. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Ciddi sorunlar var evet ama çözülmüyor. Nasıl çözüleceğini anlatacağız. Hiçbir endişeniz olmasın. Yurt içinde yurt dışında anlatabilirsiniz. CHP Türkiye'nin her sorununu çözer. Bu güveni vereceğiz.

TÜRK İŞ genel başkanının işçilerle yaptığı anlaşmayı da konuşmak isterim. 

Bir sendikanın genel başkanı işçinin alınterini saraya pazarlarsa ona sendika denmez. Kimse kusura bakmasın. Ne vaat ettiler bilmiyorum. İşçinin alın teri kadar değerli bir şey var mıdır?  Nasıl bir sendikacılık anlayışıdır bu. Ben işçinin hakkını arıyorum, neden alınterine değer verdiğim için. Sendikanın genel başkanı işçinin alınterini pazarlıyor. Batsın sizin sendikanız. 

Katar Ordusu ile yaptığınız sözleşmeyi iptal edin, 50 milyon doları toplayacağım.

Bunlar tarih de bilmiyor. İyi de battık kardeşim, Osmanlı battı. Devasa bir imparatorluk neden battı? Nasıl oldu da battı? Bunu araştıracaksın, bileceksin ki aynı hataları bir daha yapmayalım. Kalktılar dış politikayı farklı bir alana çektiler. Yurtta barış dünyada barıştan vazgeçtiler, herkesle kavga. Seni Orta Doğu bataklığına hangi egemen güç soktu? Müslümanı Müslümana kırdırdın. Senin günahın çok büyük kardeşim.

İzledikleri yanlış politika nedeniyle 3.5 milyon Suriyeli burada. Kabahat Suriyelilerde değil, niye onlara kızıyorsunuz? Suriyelilere değil onu buraya getiren siyasi iktidara tepki göstereceksiniz. Suriye yönetimi ile süratli bir şekilde işbirliği yapılması lazım

 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları