loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için çağrı: AYM'den baskılara direnmesini, hukuktan yana bir karar vermesini bekliyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için çağrı: AYM'den baskılara direnmesini, hukuktan yana bir karar vermesini bekliyoruz
Tarih: 28.04.2020 - 09:37
Kategori: Siyaset

CHP lideri, gazeteciler hakkındaki iddianameyi eleştirdi: “Hukuk sınıfta kaldı. Ne yaparsa yapsınlar Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”.

Şehit MİT mensubuna ilişkin haberle ilgili soruşturma tamamlandı. İddianame hazırlandı. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Terkoğlu, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Pehlivan, gazeteci Hülya Kılınç ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel hakkında 7 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin haber nedeniyle tutuklanmasını eleştirdi, “Her gazeteciye saygı duymalıyız” dedi.

Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilerin durumu ve iddianameyi değerlendirdi.

Odatv'nin haberine göre Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ‘haber' nedeniyle tutuklanmasına "Tablo aslında çok açık. Saray iktidarını eleştirmeyeceksiniz, yandaş olacaksınız, gazetecilik yapmayacaksınız, size verilen talimata uyacaksınız. Ve bunun karşılığında da iyi besleneceksiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, iddianame için “Hukuk sınıfta kaldı” dedi. CHP lideri, yeni infaz düzenlemesinde MİT Kanunu'nun kapsam dışı bırakılmasını ise şu sözlerle eleştirdi:

“Gazeteciler yararlanmasın diye özel düzenleme yapıldı. Hukukun değil de öç alma duygusunun öne çıktığı bir yerde eşitlik olmaz. Her şeye rağmen Anayasa Mahkemesi'nden tüm baskılara direnmesini, hukuktan, adaletten yana bir karar vermesini bekliyoruz.

Bu isimler gerçek gazeteciler. Haberin peşinde koşan gazeteciler. Türkiye'nin sarayı rahatsız eden haberlerini -toplumu doğru bilgilendirmek için- araştıran, yazan gazeteciler.

Her bir gazeteci arkadaşın siyasete ilişkin bakışları farklı olabilir ama yaşanan olayın gerçekliği üzerine düşünen, araştıran ve toplumu doğru bilgilendiren her gazeteciye saygı duymamız lazım…

Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkenin demokrat insanları, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklardır. Kuşkusuz bu süreçte hepimiz belli bedeller ödeyeceğiz.

Ama bu bedellerin, -demokrasi mücadelesinin- göğsümüzdeki şeref madalyası olduğunu unutmamamız gerekiyor."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları