loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için mesaj: 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için mesaj: 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak
Tarih: 23.06.2020 - 09:56
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesin haberleştirdikleri için 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak 6 gazeteciye destek mesajı paylaştı.

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan Oda TV'den Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ'dan Murat Ağırel, Yeni Yaşam'dan Aydın Keser ve Ferhat Çelik 24 Haziran Çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 gazeteci için, "24 Haziran’da altı gazetecimiz yargıcın karşısında olacak, kendilerini doğru haber yaptıkları için savunacaklar. 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Haberin Var Mı İnisiyatifi aracılığıyla paylaştığı mesaj şöyle:

"Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik, Aydın Keser. 24 Haziran'da 6 gazeteci yargıcın karşısına çıkaracak. Şu an hapisteler. Haber yaptıkları için. Görevini yerine getiren, halkı aydınlatan bir gazeteci hangi gerekçeyle hapse atılır? 

 Anayasa kitapçığının 28. maddesi bakın ne diyor, ‘Basın hürdür sansür edilemez’ ikinci fıkrasında ise ‘Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirlerini alır.' Günümüzde ise devlet, onlar haber yapmasın diye tedbir alıyor, onları hapse atıyor. Onlar gazetecilik görevlerini evrensel kurallar içinde yerine getirenlerdir. 24 Haziran’da bu altı gazetecimiz yargıcın karşısında olacak, kendilerini doğru haber yaptıkları için savunacaklar. 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları