loading
close
SON DAKİKALAR

Mustafa Yeneroğlu'ndan AKP itirafı: Son 1 yılda çocuklarımın yüzüne utanmadan bakamıyordum

Mustafa Yeneroğlu'ndan AKP itirafı: Son 1 yılda çocuklarımın yüzüne utanmadan bakamıyordum
Tarih: 25.05.2020 - 13:00
Kategori: Siyaset

AKP'den istifa ederek DEVA Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP ile ilgili olarak "Son 1 yılda çocuklarımın yüzüne utanmadan bakamıyordum" dedi.

AKP'den istifa ederek Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, gazeteci Adem Özkese'nin Youtube kanalında soruları yanıtladı.

Mustafa Yeneroğlu, AKP'de geçen son 1 yılında çocuklarının yüzüne utanmadan bakamadığını söyledi. Yeneroğlu, Erdoğan'a yapılan hukuksuzlukları anlattığını belirterek, "İlk başlarda anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordum. Zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var" ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"(Erdoğan en iyi makamları verdiği buna rağmen AKP'den ayrıldı yorumları) Mesele makam değil. Mesele eve gittiğiniz zaman çocuklarınızın yüzüne huzur içinde bakabiliyor musunuz? Namazdan sonra dua ettikten sonra huzur içinde Allah'a yalvarabiliyor musunuz? Son 1 yılda çocuklarımın yüzüne utanmadan bakamıyordum.

2016'dan sonra şunu gördüm. Yurt dışında yaşıyorsunuz, yurt dışında Türkiye'ye idealleştirerek bakıyorsunuz. Türkiye ile ilgili romantik bakış açısı var. Türkiye'nin gerçekleriyle hemhal değilsiniz, meseleleri net olarak bilmiyorsunuz. Buraya geldikten sonra ötekileştirilen, dışlanan birçok kesimle görüştüm, azınlıklarla iletişim kurdum. Bu insanların önemli bir bölümü hadlerini bilmeleri gereken toplumsal guplara döüştürülmüş. Bu adeta genlerine işlemiş. Buradaki gülücükler görünen hoş ortam gerçeği yansıtmıyor.

2016'daki süreçte hukukla alakası olmayan o kadar büyük haksızlıklar yapılabiliyor ki. Erdoğan'a da bunları anlatıyordum ve ilk başlarda anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordum. Zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var. Ben bunu düşman hukuku diye değerlendiriyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları