loading
close
SON DAKİKALAR

Özel yurt mağduru öğrencilerin sorunları Meclis gündeminde

Özel yurt mağduru öğrencilerin sorunları Meclis gündeminde
Tarih: 01.07.2020 - 13:58
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan özel yurtlarda kalan öğrencilerin Covid-19 salgını sürecinde yaşadıkları sorunları Meclis'e taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi  Kayan özel yurtlarda kalan öğrencilerin Covid-19 salgını sürecinde yaşadıkları sorunla ilgili soru önergesi verdi. CHP'li Kayan sou önergesinde salgın hastalık ile mücadele edilen bu günlerde, özel yurtlar ile sözleşme imzalamış, belli bir borcun altına imza atmış öğrencilerin, ödediği ya da ödemek zorunda oldukları ücretlerin “ne olacağı” konusu kamuoyunda geniş yer bulduğunu hatırlattı. 

Eğitim ve öğretime ara verilmesi sebebi ile özel yurtlarda kalan öğrencilerin kaldıkları yurtlardan ayrılmak için başvuruda bulunduğunu belirten Kayan öğrencilerin bakiye borçlarının ya da ücretin tamamının ödenmesi talebi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. 

Turabi Kayan yanıtlanması istemiyle Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şu soruları sordu:

-Hükümet olarak; öğrencilerimizin, velilerimizin ve özel yurt sahiplerinin içinde bulundukları bu zor durumu ortadan kaldırmak adına attığınız adımlar nelerdir ?

-Temel hukukta “salgın hastalıklar”,  “MÜCBİR SEBEP” ler arasında yer almaktadır.Gençlik ve Spor Bakanı olarak; sorunun, taraflar arasında, tarafları mağdur etmeden çözülebilmesi için devreye girmeyi düşünüyor musunuz ?


 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları