loading
close
SON DAKİKALAR

'Sağlık Bakanı, aşı Türkiye’de bulunabilir diyen KHK'lı uzman Ulaşlı ile görüşebilir'

'Sağlık Bakanı, aşı Türkiye’de bulunabilir diyen KHK'lı uzman Ulaşlı ile görüşebilir'
Tarih: 22.03.2020 - 13:35
Kategori: Siyaset

Koronavirüs üzerine doktora yapan ancak çalıştığı Gaziantep Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen Mustafa Ulaşlı'nın Sağlık Bakanlığı ile görüşmesi bekleniyor.

Genetik uzmanı Doçent Mustafa Ulaşlı, ABD Princeton Üniversitesi ve Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nde toplam 7 yıl koronavirüs üzerine çalıştı.

Sonra koronavirüs ile ilgili yürüttüğü bilimsel çalışmalarına Türkiye’de, Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü’nde devam etme kararı aldı.

 
Ulaşlı, şimdilerde olan biteni evinden izliyor. euronews Türkçe'ye konuşan akademisyen, istediğinin bu olmadığını söylüyor. Doktora süresince bu virüsün genetiğini çalışan Ulaşlı, koronavirüs ile ilgili kendisi kadar kimsenin çalışmadığı görüşünde. O nedenle yapılan bilimsel çalışmalara katılmak ve destek vermek konusunda oldukça ısrarlı.

Özellikle aşının Türkiye’de bulunabileceğine olan inancı tam. Bu konuyla ilgili de aslında günlerdir sesini sosyal medyadaki paylaşımları ve ilgili kurumlara attığı maillerle duyurmaya çalışıyor ama şimdiye kadar bir geri dönüş yok

Ulaşlı, 17 Mart’ta Twitter’dan yaptığı açıklamada koronavirüs ile ilgili doktora çalışmasına sahip tek akademisyen olabileceğini, üç yıl ABD’de, dört yıl Hollanda’da araştırma yaptığını söyleyerek, Sağlık ve Adalet bakanlıklarında “Mahkemede aklanmama rağmen iade edilmedim. Görev verilirse hazırım" çağrısını yapmıştı. 

Bu arada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Millevekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ulaşlı ve benzer durumda olan KHK'lı sağlık çalışanlarının durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirtti. Gergerlioğlu paylaştığı bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'nın Ulaşlı ile görüşmesi bekleniyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları