loading
close
SON DAKİKALAR

Sancar: Kürt çocuklarına yönelen bu nefret hali iktidarın zihniyetinin sonucudur

Sancar: Kürt çocuklarına yönelen bu nefret hali iktidarın zihniyetinin sonucudur
Tarih: 10.05.2020 - 12:00
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde polis şiddetine uğrayan çocuğun ailesini aradı.

5-10 yaşlarındaki Kürt çocuklarına yönelik nefret kusan ve infiale neden olan görüntülerde polis tarafından korkutulan ve şiddete maruz kalan çocuğun babası Mehmet Erdal ile görüşen Sancar, dayanışma ve destek mesajlarını paylaştı.

Baba Erdal ile Kürtçe konuşan Sancar, özellikle Nusaybin’i çok iyi bildiğini, çocukluğunun Nusaybin sokaklarında geçtiğini ve orada çocuk olmanın ne demek olduğunu ve kadar zor olduğunu bildiğini ifade ederek ailenin yaşadıklarını çok iyi anladığını anlattı. 

Peşini bırakmayacağız

Sancar her zaman ailenin yanında olduklarını, parti olarak konuyu yakından takip ettiklerini ve olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Özellikle Mardin milletvekillerinin görevlendirildiğini hatırlatan Sancar, konuya ilişkin Valiliğin yaptığı açıklamanın da gayri ciddi ve olayı örtbas etmeye yönelik olduğunun altını çizdi. 

Valilik ve Emniyet olayı örtbas etmeye çalışıyor

Olayın 20 gündür üzerinin örtüldüğünü ve görüntüler ortaya çıktıktan sonra Valilik ve Emniyetin apar topar olayı örtbas etmeye yönelik açıklama yaptığının altını çizen Sancar, “Ancak açıklamalarda çocuklar için ‘taş attılar’ denilerek bu nefret ve saldırı gerekçelendirilmeye çalışılıyor. Açıklamayı yapanlar saldırıya ortak olduklarını ortaya koyuyorlar. Bu yaşta bir çocuğun taş atmış olması böyle bir nefrete ve saldırıya gerekçe yapılamaz, bu yaşta bir çocuğun taş atması bir serçenin kanadını bile incitemez” ifadelerini kullandı. 

Bu nefreti sona erdirme mücadelesi HDP’nin varlık gerekçesidir

Sancar saldırının çocuklara yönelik olduğu kadar Kürt kimliğine yönelik olduğunun da altını çizerek, “Kürt coğrafyasında kolluk güçlerindeki nefretin bu kadar körüklenmesine ve yayılmasına neden olan zihniyet bu iktidarın zihniyetidir. Bu nefret, gücünü bu iktidarın zihniyetinden alıyor. Bu nefret hali özellikle Kürt coğrafyasına ve çocuklarına yöneliyor. Bütün çocuklara ama özellikle Kürt çocuklarına yönelik bu nefretin ortadan kaldırılması için HDP bütün gücüyle mücadeleyi yükseltmeye kararlıdır ve bu HDP’nin varlık gerekçesidir” değerlendirmesinde bulundu. 

Baba Erdal: Bu nefret ve saldırılar son bulsun

Baba Erdal ise olay hakkında Sancar’a bilgi vererek çocuğun saldırıdan sonra çok korktuğunu ve günlerce titrediğini anlatarak, duyarlılık gösteren herkese ve kamuoyuna teşekkür etti. Baba Erdal, bölgede sıradanlaşan bu nefretin ve saldırıların son bulmasını istedi.

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları