loading
close
SON DAKİKALAR

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklu yargılandıkları davada 'tutuklamaya sevk' kararı çıkarıldı

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklu yargılandıkları davada 'tutuklamaya sevk' kararı çıkarıldı
Tarih: 20.09.2019 - 17:35
Kategori: Siyaset

HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hanım hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı. Yani yargı yok, adalet yok" dedi....

Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Demirtaş, kendisi ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklu bulundukları davada 'yasaya aykırı' olarak tutuklamaya sevk kararı çıkarıldığını duyurdu.

Demirtaş'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Yargıda adalet ve reform mu? Alın size reform: 6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hn zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hn hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı. Yani yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok. Biz iyiyiz, moralliyiz, haklıyız, suçsuzuz ve güçlüyüz. Herkese selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları