CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde seçim ve sandık güvenliğine yönelik uyguladıkları modeli ülke geneline yayacaklarını açıkladı. Kaftancıoğlu, “Seçim kararı alındığı anda biz o sandığı planlı, programlı sistematik çalışmayla nasıl koruyacağımızı göstereceğiz” dedi.
Meral Akşener partisinin 4. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de katıldığı bir etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma töreni ile toplu açılış töreninde konuştu.
Ahmet Davutoğlu, "10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığıyla bir ilgisi vardır. Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump’ın telefonu ile Deniz Yücel ise Merkel’in talebiyle bırakılmazdı" dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın her kesimi derde sürüklediğini söyledi
CHP’li Öztrak, Türkiye’nin 1990 yılında girdiği en büyük 20 ekonomi arasından, uluslararası kuruluşların tahminlerine göre bu yıl düşeceğini söyledi. Erdoğan’ın buna rağmen hala 2023’te ilk 10 ekonomi arasına girme vaatlerine devam ettiğini kaydeden Öztrak, “Sözünü tutmayana bu topraklarda ne denir?” diye sordu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi talimatına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın “derhal serbest bırakılması” için çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçileri hakkında "'10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz' dedim" ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Kuşadası'nda CHP Kadın Kolları'nın düzenleyeceği "Kotalar bize dar hedefimiz iktidar" konulu toplantıda konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kağıthane ilçe kongresinde konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, AKP'deki 'Pelikan' adı verilen yapılanmayla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Başçı, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde bakanlık yapan iki ismin 18 gazeteciyi bir araya getirdiğini ve İstinye'de bir yalı tutulduğunu öne sürdü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin PM toplantısında Merkez Bankası’nın (MB) faiz kararına yönelik, “Gittik, iktisada uygun olanı söyledik. Fakat Başkan uygun olmayan bir karar aldı” ifadelerini kullandı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir AKP İl Danışma Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F16 tedarikiyle ilgili, "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor" açıklamasında bulundu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılışı ve Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi Temel Atma Töreni'nde konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Mali Eylem Görev Gücü'nün Türkiye'yi gri listeye almasına ilişkin açıklamada bulundu.
AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ardından döviz kurunun tırmanışa geçmesine ilişkin "Toplum tepkili, zihinler karışık. O halde politikanın mimarları, kamuoyunu ayrıntılı şekilde aydınlatmalı, güven vermeli" dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın’da partisinin il binasının açılışında konuştu.