CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, orman yangınlarının ardından yeniden tartışmaya açılan Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla ilgili daha önce verdikleri önergeyi hatırlattı.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, orman yangınlarının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Meram ilçesinde yaşanan katliamın ardından, heyet kurulması talimatı verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dört bir yanındaki yangınlara ilişkin, "Erdoğan talimatı veremedi herhalde ki ülke yandı kül oldu!" sözleriyle tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kontrol altına alınamayan Marmaris yangını nedeniyle bölgeye geldi. Kılıçdaroğlu aldığı brifing sonrası yaptığı açıklamada; "Eğer bir ülkenin yönetimini bir kişinin talimatına bağlarsanız bu sorun çözülmez” diye konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar; "Yarın, benimle birlikte geniş bir heyet Konya’da olacaktır; bütün muhalefet partilerinin liderlerine ve demokrasi güçlerine de aynı tavrı sergilemeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Edirne F Tipi Cezaevi'nde yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin her noktasında çıkan yangınlar nedeniyle açıklama yaptı; "Durum gösteriyor ki, iklim krizini Türkiye'nin ana gündemlerinden biri yapma zamanı geldi de geçiyor."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün önce 4 noktada eş zamanlı başlayan, 3 yurttaşın hayatını kaybettiği yangınla sarsılan Antalya'da açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Beceriksizlikte bir dünya markası olan Tarım Bakanı’nı geçen sene de uyarmıştım; bugün, yine uçak yok, yine müdahaleler yetersiz" dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, "Teklif açık: Kayyumunuza talimat verin, uçakları belediyelerimiz kiralasın/pilot sağlasın, yangınları söndürelim" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programını iptal ederek, orman yangınından etkilenen Antalya ve Muğla'ya gidecek.
AKP’nin, yeni anayasa çalışmasında MHP’nin hazırladığı taslaktaki düzenlemelerin birçoğu temel alındı. MHP’nin “tek cumhurbaşkanı yardımcısının seçimle gelmesi” önerisine yeşil ışık yakıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı "Milli bir duruş" olarak nitelendirdi. "İttifakımız 2053 ve 2071 vizyonunun altyapısını adım adım kuracaktır" diyen Bahçeli, Türkiye'nin Cumhur İttifakı'na ihtiyacı olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, E. Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in eşi, E. CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in Annesi Nermin Güneş'iin Zicirlikuyu Camiinde yapılacak cenaze törenine katılacak.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, orman yangınlarıyla ilgili paylaşımda bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat endemik bir bitki türü olan ve sadece Bahçeşehir'de yetişen Sultan Pelemiri bitkisinin Bahçeşehir Belediyesi'nin uyguladığı politikalar yüzünden yok olmaya yüz tuttuğuna dikkat çekerek bir açıklama yayımladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, orman yangınlarının ardından açıklama yaptı.
AKP yönetiminin yeni anayasa taslağı için yaptığı son birkaç toplantıda, yürütme ve yasamanın yetkilerinin yeniden belirlenmesi üzerinde uzun değerlendirmeler yapıldı.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AKP iktidarına yönelik açıklamalarda bulundu.