Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında yaptığı konuşmada 'Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Kerkük için 5 bin ülkücü hazır'" sözlerinin 'Türkmenlerinin umudunu diri tutmak gayesiyle söylendiği' açıklandı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Danıştay'ın sürekli yaz saati uygulamasını durdurmasının ardından, konuya ilişkin bir kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarılarak düzenleme yapılacağını duyurdu.
Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik hakkında, yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak serbest bırakılması kararını verdi.
Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yüzde 93 'evet' oyu çıkan bağımsızlık referandumu sonrası somut adımlar atılmaya başlandığını, IKBY'nin temsilcisinin Türkiye'ye tekrar gelmemesi yönünde bildirim yapıldığını söyledi.
CHP Adana İl Örgütü, Eğitim Sen Adana Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi tarafından düzenlenen Laik Yaşam-Eğitim, Bilim ve Aydınlanma Paneli 28 Eylül'de Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
HDP, 1 Ekim’de düzenlenecek meclis açılış törenine katılmama kararı aldı. HDP aynı gün Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi önünde olacak.
Başbakan Binali Yıldırım: Dünya DEAŞ ile kalkıp DEAŞ ile kalkıyor. Ama mücadele eden var mı dersek, doğru düzgün mücadele eden yok. edileceğini anlamak istiyorsa gelsin Türkiye'ye baksın.
MHP, YSK’ye başvurarak partisinden istifa edenlerin isimlerini istedi. YSK de listelerin verilmesi için ilçe seçim kurullarına talimat gönderdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Meclis’in 1 Ekim Pazar günü özel oturumla yapılacak açılış programını bir hafta içinde ikinci kez değiştirdi.
CHP, Manisa'da 'Üzüm Mitingi' düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı miting, 28 Eylül'de Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nda saat 17.00'de başlayacak.
Kadir Topbaş’ın istifa etmesinden sonra AKP’de düzenlenen iki kritik toplantıda belediyelerle ilgili çalışmalar değerlendirildi. 2019’daki yerel seçimlere kadar üç büyükşehir ile 10’a yakın ilçe belediyesinde benzer değişimin yaşanabileceği belirtiliyor.
Parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, hazırlıklarını sürdürdüğü siyasi oluşumun kurucular kurulundaki isimleri açıkladı.
Deniz Baykal Kuzey Irak'taki referandum hakkında, 'Özlemlerin ötesinde arka plan var. O plana alet olmadan, bölgenin dengesini göz önünde bulundurarak bölge ülkeleriyle uyumlu ve işbirliği içinde yaklaşmaktan başka çare yoktur' dedi.
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumuyla ilgili eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'Kaygılarını anlıyoruz. Herkes rahat olsun' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, IKBY referandumu ile ilgili olarak, 'En az beş bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir' dedi.
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan: 16 Nisan referandumu sırasında 'Türkiye tek adam rejimine gidiyor. Tek adam ya yanılırsa' demiştik. Eğitimde, dış politikada, terörle mücadelede yanılırsın. Allah aşkına sayın Erdoğan nerede yanılmazsın?
AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırıya ilişkin olarak, 'Ben şahsen o gün yönetici olsaydım Ankara’ya gömülmesini sağlardım' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 27 Eylül 2017 Çarşamba saat 12.00'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında CHP Genel Merkezinde toplanacak.
İmambakır Üküş; Kendini seçilmiş sultan sanan belediye başkanları. İlçeyi ele geçirmek, ili ele geçirmek sizleri kurtarmaya yetmeyecek. Belediye başkanlarını il ve ilçeler değil Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi atayacak…
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı avukat Özlem Zengin: Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir.