Diyetisyen Tamay Şahin; Her aldığımız kilo başına kronik hastalık riskimiz biraz daha artıyor, obez bireylerde covid-19 un daha ağır geçtiğini söylemiyorum bile. Peki ne yapacağız?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "67 ilimizdeki 61 yeni ovayı tarımsal üretim potansiyeli yüksek olduğu için tarımsal sit alanı ilan ettik" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalar'daki atlarla ilgili sözlerine yanıt verdi.
İstanbul’da 17 günlük kapanma kararı kapsamında semt pazarlarının sadece cumartesi günleri kurulmasına karar verilmişti. Bu karar sonucu bugün İstanbul’da tam 438 semt pazarı aynı gün hizmet verdi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yaptı.
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçına ilişkin yaptığı başvuruyu reddetti.
Avrupa'da nüfusa oranla en fazla Covid ölümünün yaşandığı ülkelerden biri olan Belçika'da, aylardır katı bir şekilde uygulanan salgın önlemleri, bugünden itibaren gevşetildi.
İsrail polisinin Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate saldırısıyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak tarafları gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınmaya davet etti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle 8 Mayıs 2019 tarihinden itibaren mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı canlı yayın uygulaması 2’nci yılına girdi. ABB TV, Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan ihale sayısı bin 420’ye ulaştı.
Araştırmalar, bir maymunun bulaşıcı hastalık taşımasının, sosyal davranışını önemli ölçüde etkileyebildiğini gösteriyor.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Bu dosta güven, sevinç veriyor, bazılarını da korkutuyor ve yıldırıyor" dedi,
Evlerinde 9 gün kapalı kalan vatandaşlar bugün açılan pazar yerlerine hücum etti. Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, görüntüleri değerlendirerek, uygulanan tam kapanmanın başarı şansının olmadığını söyledi.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AKP milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğrayıp öldürüldüğünü iddia ettiği Yeldana Kaharman'la ilgili yaptığı açıklamada, olayın intihar olduğunu ve hukuki sürecin tamamlandığını belirtti.
İBB’de İstanbul Yatırım Ajansı (İYA) başkanlığına atanan Turgut Tuncay Önbilgin’in yerine Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Cemal Ufuk Karakaya atandı. İYA başkanlığını da yürüten Nihat Narin ise, İSTTELKOM AŞ ile yeni iştirak İSETAŞ ENERJİ’de genel müdürlük görevlerine devam ediyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarına her ay zam gelmesiyle beraber çiğ süt besicisinin sorunlarının her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zor günler yaşayan çiçek üreticilerine destek olmak için kooperatiflerden aldığı 15 bin saksı karanfil ve dalya çiçeğinin dağıtımına başladı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen ve Hereda San Pablo Burgos ile karşı karşıya gelecek olan Pınar Karşıyaka'da hedef kupayı Türkiye'ye getirmek.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Nisan’da sosyal medya hesaplarından duyurusunu yaptığı “Yenidoğan Destek Paketi” kolilerinin dağıtımını, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte başlattı.
Avrupa Birliği BioNTech-Pfizer'la 1 milyar 800 milyon doz ilave aşı alınması konusunda anlaşma sağladı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız'' dedi.