CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi karşılıksız çek mağdurlarının karşı karşıya kaldığı hapis sorununu yeniden Meclis gündemine taşıdı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 5 yıl içinde 1811 kişinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.
ABD'de yeni yönetim Türkiye'yle ilgili sıkça açıklamalarda bulunmaya devam ederken bu sefer de Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rus yapımı hava savunma sistemleri S-400'ler hakkında Türkiye'ye seslendi. Kirby, Türkiye'ye bir kez daha S-400'leri elinde tutmama çağrısında bulundu.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), "İktidarın kuralları hiçe sayarak bulaş odağı olacak şekilde il kongreleri ve vatandaşa yasak olan kalabalık cenaze törenleri düzenlemesi, salgınla mücadele ciddiyetine uymamaktadır" açıklamasında bulundu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarla üç büyükelçi merkeze çekilirken, ABD dahil dört ülkeye yeni büyükelçi atandı.
Çağdaş Gazeteciler Derneği bugün 43 yaşında.
Can Ataklı; İşte bakanın attığı en son tweet; “Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde, daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız.”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te kırsal kalkınmayı artırmak amacıyla çiftçilere yönelik başlattığı tohum ve fide desteğini sürdürüyor.
Hakan Tahmaz; AK Partinin, iktidarının ilk on yılında, Kürt, Ermeni ve Alevi sorunlarına yönelik sözleri, sivil ve askeri bürokrasi ve atanmışlarla ilgili yaptığı eleştiriler, yarattığı beklentiler herkesin hafızasında tazeliğini koruyor.
23 Şubat'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 75, toplamda 28.213 kişi hayatını kaybetti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar planı değişikliklerinin artık bir mesajla İstanbullulara bildirileceğini açıkladı.
İstanbul'da hava kirliliği özellikle Sultangazi, Aksaray, Esenler, Bağcılar ve Kadıköy'de 'hassas' seviyeye ulaştı.
Denizli'nin Honaz ilçesinin Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'in makam odasındaki telefonunda dinleme cihazı bulundu.
İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık, Arnavutköy Kaymakamlığı'nın çiftçilere 'ahırları' boşaltın dediğini söyledi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMUAR’ın raporuna göre açlık sınırı 3 bin 313 liraya yükseldi.
Geçen Mart ayında 21 yaşında hayatını Covid-19 nedeniyle kaybeden İngiliz Chloe Middleton, pandeminin en genç kurbanlarından biri oldu. Vakanın ardından giden bilim insanları,genç ve sağlıklı kişilerin Covid-19’dan ölme olasılığını artıran ve bağışıklık sisteminin çalışmasını düzenleyen beş gen buldular.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, aileler ve çocuklardan Başkent 153 Çağrı Merkezine gelen yoğun talep üzerine kent tarihini anlatan kitaplar hazırladı.
Milli Savunma Bakanı Akar, Gara'daki terör hedeflerine yönelik harekâtla ilgili, "PKK'nın hain yüzü görülmeden olayları başka yere taşımak tartışmayı çok yanlış yerlere götürür" dedi.
Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Türkiye’de olan mutant bir virüsün Karadeniz’de veya Ordu’da olmamasına imkan yok” dedi.
Avukat Turgut Kazan, CHP'nin 'Damat nerede?' sorusuna Berat Albayrak'ın avukatının açıklama yapmasının kural ihlali olduğunu belirterek "Avukat İsa Sinan Göktaş hakkında, üyesi olduğu baro res’en ve hemen soruşturma açmalıdır" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üç günlük Bakırçay Havzası turu Dikili’den başladı. İlçe muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer, İzmir Tarımı vizyonunu anlattı.