İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek üreticinin yeni yılını kutladı ve eşi Neptün Soyer ile yılbaşı alışverişi yaptı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Akit TV’nin ‘Derin Kutu’ programına konuk olarak katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ‘fuhuş evi’ benzetmesi nedeniyle idari para cezası verilmesine karar verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yemen'in Aden kentinde bulunan uluslararası havalimanında meydana gelen patlamayla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
CHP Muğla Milletvekili Girgin, Pınar Gültekin’in babasını arayarak 'şikâyetinden vazgeçmesi için' talepte bulunduğu iddialarının ardından HTS kayıtları ve konuşmaları paylaştı.
DSÖ'nün baş bilim adamı Dr. Soumya Swaminathan, "Şu anda aşılardan herhangi birinin bulaşmayı önleyeceğinden emin olduğumuza dair kanıtımız olduğuna inanmıyorum" ifadelerini kullanırken aşı olmuş kişilerin de seyahat ettiklerinde karantinaya alınması gerektiğini söyledi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu.
İzmir'de saat 16:40'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydan geldi.
Şair Yılmaz Odabaşı tutuklandığını duyurdu.
Maltepe'de akademisyen Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız, "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım hakkını 31 Mart 2021’e kadar uzattı. Sağlıkçılar, İZELMAN otoparklarından ücretsiz yararlanmaya da devam edecek.
AHEF, bin 599 aile hekimi üzerinde yapılan araştırma sonuçlarını yayımladı. Açıklamada, 12 farklı aşıyı yapmakla yükümlü aile hekimlerinin, üzerlerine yüklenmek istenen Kovid-19 aşılarını kaldıramayacağı belirtildi.
Genç mühendislerle video konferans toplantısında bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kamu yönetiminde liyakati egemen kılmak, KPSS'de sözlüyü tümüyle kaldırmak zorundayız" dedi.
KONDA’nın hazırladığı Deprem Raporu Aralık 2020 toplumun depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu ortaya koydu. Buna göre toplumun yüzde 81'i depreme hazırlıklı olmadığını söylüyor.
İBB, yapımı süren spor tesislerinin tamamlanmasıyla birlikte kente yepyeni tesisler kazandırmaya 2021 yılında da devam edecek. Spor salonu, stat ve yüzme havuzlarının bulunduğu 12 spor tesisinden 8’inin inşası, yeni yılda tamamlanacak.
Yemen Aden Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Yeni hükümetin ülkeye giriş yaptığı sırada yaşanan patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Patlamada en az 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı öğrenildi.
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin corona virüs testi 2. kez pozitif çıktı.
CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, yeni yıl mesajı paylaştı.
İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin yıl dönümüne kısa süre kala, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Trump'ı “Komutanımızın elini kestiniz, biz de sizin bacağınızı bölgeden keseceğiz" sözleriyle tehdit etti.
5 milyon yolcu garantisi verilen Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı bu yıl 727 bin yolcuda kaldı. Bu nedenle yüklenici Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına 7.5 milyon dolar ödenecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli ve huzur içinde yılbaşını karşılaması için tüm önlemlerini aldı. Yılbaşı gecesi her türlü şikayet ve talepler için Başkent 153 7/24 hizmet verecek.
Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi İBB, 4 Ocak’ta Eminönü -Alibeyköy Tramvayı’nın Cibali - Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmını vatandaşların kullanımına açıyor. 1 Ocak’ta ise; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açılış töreni düzenlenecek.