AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş konuşmasında toplantıda konuşulan dünya ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara I Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun, tescilli kültür varlığı olan Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik koruma adı altında aldığı kararların, Saraçoğlu Mahallesi’nin korumadığını bildirdi.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde Sur’da yaptığı açıklamanın ardından çıkan çatışmada yaşamını yitirmesiyle ilgili 5 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de duruşmaya katılmak üzere Diyarbakır’da bulunacak.
AKP'nin Gençlik Kollarının sosyal medyada paylaştığı bir videoya çok sayıda yurttaş yorumda bulundu.
Sivil Gözetim Projesi 3. Aşama Pilot Güvenlik Yönetişim Yapılarının Yaygınlaştırılması kapsamında 19-20 Ekim tarihlerinde iki günlük çalışma programı gerçekleşti.
Kayseri'de Umut G. (22), otomobilin içinde eski kız arkadaşı F.T.'ye (15) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, 23 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, 28 Kasım 2015’te, Dört Ayaklı Minare ve Diyarbakır Sur’daki tarihi yapıların çatışmalardan korunması için basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, cinayetten 5 yıl sonra görülecek.
İBB, UKOME onayının ardından plaka kiralama yöntemiyle taksi işletmeciliği yapacak. Taksilerdeki hizmet kalitesini ve şoförlerin yasal haklarını geliştirecek yeni sistemle, vatandaşlara daha güvenli ve daha hızlı ulaşım imkanı sağlanacak.
Ankara'da, hayatını kaybeden gazeteci Bekir Coşkun'un (75) cenazesi, düzenlenen töreninin ardından Şanlıurfa'ya gönderildi.
Netflix Türkiye, yaptığı çevrimiçi basın toplantısıyla yeni sezondaki projelerini açıkladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan şehrinin Ermenistan’ın işgalinden kurtarıldığını açıkladı.
Ankara Kent Konseyi, Başkent’te ortak aklın oluşumuna etkin bir şekilde katkıda bulunması sebebiyle Uluslararası Kolaylaştırıcılar Birliği (IAF) tarafından “Katılımcılık Etki Ödülü”ne layık görüldü.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kuzey Anadolu kırığı sınır tanımaz. Bunun kırılmayan bölümü Kuzey Marmara kolu ki, burada İstanbul kolu ile Tekirdağ kolunda deprem bekliyoruz" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuştu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tamamlandığında dünyanın tek bir alanda kurulu çöp gazından enerji üretecek en büyük projesi olacak Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi 1. Etabı’nın açılışını yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Verilen mekanik desteklerin aşamalı azaltıldığı Başkan Böcek'in sağlık durumunda son birkaç gün içinde olumlu gelişmeler olduğu ancak kritikliğini koruduğu açıklandı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkelerin Diyanet İşleri Bakanları, Başkanları ve Başmüftüleri İstişare Toplantısı’na video mesaj gönderdi.
ABD merkezli Bloomberg’de yer ala bir analizde ABD Başkanı Trump’ın seçimlerde Biden’e yenilmesi durumunda en büyük kaybı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşayacağı savunuldu. Buna gerekçe olarak ise iki liderin inişli çıkışlı ilişkileri gösterildi.
Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri, elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
Ankara merkezli 14 ilde, FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 'mahrem hizmetler yapılanması'na yönelik soruşturmada, 21'i aktif görevde 34 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.